Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

El govern espanyol es torna a retratar: Bolaños demana a Aragonès que admeti que “el procés s’ha acabat”

|

- Publicitat -

El govern espanyol torna a menystenir la voluntat del poble català. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i a tot l’independentisme que “digui la veritat als catalans” i que “el futur de Catalunya és dins de la llei i de la Constitució“.

Publicitat

“Que digui als catalans el que ja sabem al govern, que el procés ha acabat i que ara només queda treballar amb diàleg, entesa, i que Catalunya sigui el motor d’Espanya i de la Unió Europea”, ha sentenciat en declaracions als mitjans a l’Ateneo de Madrid. Igualment, ha rebutjat l’aposta per solucions “que només van portar al desastre”, en referència al referèndum que reclama ERC.

No hi haurà referèndum pactat

De fet, l’executiu espanyol ha descartat amb un cop de porta la proposta d’ERC per a la celebració d’un referèndum acordat. També ho ha fet aquest divendres Bolaños. “Catalunya ha avançat molt des del 2017, i no podem retrocedir a fórmules velles que només van portar al desastre, l’enfrontament i la divisió entre catalans”, ha dit.

Bolaños ha respost d’aquesta manera les manifestacions del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha assegurat que l’executiu de Pedro Sánchez ha d’abordar la relació entre Catalunya i Espanya. “Això no s’acaba aquí”, ha dit Aragonès en una entrevista a la cadena Ser. “Si algú pensa que perquè hem arribat a acords hem renunciat a les nostres conviccions és que no entén el que passa a Catalunya”, ha sentenciat.

El president de la Generalitat rebatia alhora les manifestacions del president espanyol, Pedro Sánchez que, en roda de premsa des de Brussel·les, va donar per mort el procés independentista.

Et pot interessar  Aragonès anirà a la manifestació de l'ANC per la Diada
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió