Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Pedro Sánchez diu que amb la reforma del Codi Penal el procés independentista “ha acabat” i que ha de prevaldre “la convivència”

|

- Publicitat -

El president espanyol Pedro Sánchez afirma categòricament que amb la reforma del Codi Penal aprovada el passat dijous, 15 de desembre, el procés independentista “ha acabat”, i que ara el que ha de prevaldre és “la convivència”. Així va expressar-ho ahir dijous a la roda de premsa posterior al Consell Europeu celebrat a Brussel·les, durant la qual també va carregar contra el PP i el seu “complot groller” per intentar bloquejar tant la reforma del Codi Penal com del sistema d’elecció de magistrats del Tribunal Constitucional.

Tal com ho expressa Sánchez, Espanya no es pot permetre “tornar a debats del passat” i ha tancat la porta a la celebració d’una consulta d’autodeterminació, com ja han fet altres ministres seus els últims dies, com ara Félix Bolaños o Maria Jesús Montero: “No només perquè ho diu la Constitució, sinó perquè volem parlar de solucions que aturin la fractura“. L’executiu socialista deixa clar que no contempla respectar els desitjos de la població catalana com una possible solució a aquesta fractura.

Publicitat

El president espanyol considera que reformant el Codi Penal, el qual estava obsolet de per si, reforma que inclou la derogació el delicte de la sedició i que modifica el de la malversació, ha fet prou passes per demostrar que “aposta per la convivència”, tot i que la seva aposta per la convivència implica silenciar la voluntat de molts catalans i catalanes. Per a ell, l’aprovació d’aquestes reformes són un clar indicatiu que el procés ha conclòs.

Sánchez també va comentar l’intent de la dreta del PP i l’extrema dreta de Vox d’aturar el ple al Congrés que havia de reformar el CP amb la ingerència del Tribunal Constitucional precisament per mantenir aquest últim bloquejat amb majoria conservadora. Tal com ho veu el president espanyol, els dos partits han fet un “complot groller” per tal d'”emmordassar” el Congrés i “segrestar” les institucions del TC i el CGPJ. El líder socialista apunta que “no tot s’hi val” però celebra que, malgrat les pressions de la dreta, el parlament espanyol va pdoer exercir la seva tasca “amb plena normalitat”.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut