Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El desgavell del govern Colau / Collboni: La plantilla de Barcelona Activa convoca una vaga general el 23-J

L’aturada coincidirà amb l’últim ple de l’Ajuntament de Barcelona abans de vacances

Redacció
Redacció 16/07/2021
Ada Colau i el socialista Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu

La plantilla de Barcelona Activa ha decidit plantar-se davant del gran nombre d’acomiadaments que proposa la direcció i convocar una vaga general el 23 de juliol, coincidint amb l’últim ple de l’Ajuntament de Barcelona abans de vacances, segons ha informat la UGT en un comunicat. El comitè d’empresa també convocarà una protesta dels treballadors davant la seu del consistori. Els representants dels treballadors xifren en 156 els empleats afectats, mentre que Barcelona Activa situa aquesta xifra en 102, ja que els altres 54 estan en una borsa de treball. L’empresa municipal defensa que els contractes que no es renovaran són d’obra i servei, corresponent a formadors.

La direcció de l’agència pública de foment econòmic i de l’ocupació va anunciar la decisió a la seva plantilla en un correu electrònic el passat dia 29 de juny. En aquesta comunicació, Barcelona Activa assegurava que estava duent accions per posar-hi solució, i que estaven treballant en un nou marc de gestió amb el SOC, amb un conveni plurianual.

 

La UGT afegeix que “aquesta situació no és nova i es torna a repetir”, ja que “fa quatre anys també al·legava que no podia fer indefinida a treballadors que portaven anys encadenant contractes en frau de llei”. En aquella ocasió, el sindicat va arribar a una solució acordada per estabilitzar 42 treballadors a Barcelona Activa, després de la interposició i assessorament en les demandes judicials i una resolució de la Síndica de Greuges de Barcelona.