Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

El Crónica Global – El Español torna a intentar imputar el Govern

El diari de Pedro J Ramírez, el mateix advocat de l’extrema dreta, un compte fals de Twitter i ara l’alcalde socialista de Sant Andreu de la Barca que va decidir pel seu compte instal·lar un hospital de campanya

Redacció
Redacció 15/04/2020

Fa uns dies informaven de la conxorxa de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el digital Crónica Global dirigit per la seva germana per imputar el Govern

Entre els tres, en Pedro Jota i les germanes Farrés, van perpetrar una ignomínia contra el govern català amb l’ajuda del conegut advocat de l’extrema dreta, Esteban Gómez Rovira, conegut des de fa molts anys pel seu odi a la llengua catalana. Aquest mateix advocat que va presentar la denúncia per l’hospital de campanya fet amb deslleialtat per l’alcaldessa de Sabadell i germana de la directora de la sucursal d’El Español a Catalunya.

Tot comença a partir d’una falsa polèmica alimentada per l’alcaldessa socialista de Sabadell, Marta Farrés, que va acusar la Conselleria de Salut d’aturar exèrcit espanyol en la tasca de construir un hospital de campanya a la capital vallesana.

L’únic que va fer el departament de Salut va ser demanar una construcció més operativa, d’acord amb la decisió dels experts, i el mateix exèrcit espanyol va desmentir que hi hagués hagut cap directriu de deixar-los de costat.

La mateixa situació ha passat a Sant Andreu de la Barca un el seu alcalde, Enric Llorca, porta més de 25 anys en el càrrec i metge de professió

Va decidir pel seu compte utilitzar la Guàrdia Civil per instal·lar un hospital de campanya pel seu compte i pressionar a la Conselleria de Salut que va comprovar les greus deficiències que tenia i no podia ser autoritzat. Una greu deslleialtat que Crónica Global intenta aprofitar per segon com per imputar el seu odiat govern independentista.

La pinça del PSC amb l’ajuda de moviment populista d’Ada Colau ha estat evident aquests dies per carregar contra el govern de Catalunya i d’aquesta manera intentar fer oblidar la mala gestió del govern del PSOE i Podemos a Madrid.

Una jutgessa de Martorell investiga el rebuig del Govern a l’hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca

L’advocat de l’extrema dreta, Esteban Gómez Rovira, el mateix que havia actuat a Sabadell ha denunciat Quim Torra i Alba Vergés per un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu

El Jutjat de Primera Instància número 5 de Martorell ha obert una investigació per aclarir perquè el Govern ha rebutjat l’hospital de campanya muntat per la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca. L’obertura de diligències és conseqüència de la denúncia presentada el passat 8 de març per l’advocat esmentat que ja fa fer el mateix a Sabadell, a la que s’ha sumat Fiscalia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per la comissió d’un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu. El denunciat considera que Salut ha denegat “injustificadament” el permís d’obertura de l’hospital perquè va ser muntat per la Guàrdia Civil i la UME i justifica els seus arguments d’acord amb notícies del Crónica Global i un compte fals de Twitter utilitzat pel mateix diari tal i com va denunciar La República.

Una conxorxa que pot comportar greus conseqüències pel Govern Català per culpa d’un mitjà sense escrúpols dirigit per Pedro J Ramírez, el mateix periodisme que va mentir l’11M

En un acte signat el divendres 13 de març, la jutgessa instructora dona un termini màxim de 24 hores perquè l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, la Guàrdia Civil i el Departament de Salut justifiquin qui va ordenar instal·lar l’hospital de campanya, qui en va denegar la seva obertura i els motius.

També demana a l’Hospital de Martorell que en el mateix termini informi si en l’última setmana s’han deixat d’ingressar pacients per falta de capacitat i, en cas que sigui així, on s’han derivat. Al metge forense adscrit als jutjats de Martorell. La jutgessa li reclama que, un cop supervisat l’hospital de campanya, informi sobre la seva capacitat i aptitud per acollir malalts per coronavirus.

Les informacions falses del Crónica Global, un compte fals de Twitter i un advocat de l’extrema dreta permeten obrir les diligencies, l’estat de dret a l’estat espanyol no està garantit

La jutgessa, tot i reconèixer que les acusacions no es poden sustentar en notícies d’un mitjà digital (Crónica global) i un compte de Twitter fals i que a la denúncia no queda demostrat que l’Hospital de Martorell no tingués els recursos necessaris per atendre els malalts per coronavirus, “entén imprescindible acordar diligències d’instrucció amb caràcter urgent”.

Com que tant Quim Torra com Alba Vergés són aforats per la seva condició de diputats al Parlament, el jutjat d’instrucció s’ha inhibit d’investigar el cas en favor del TSJC tot i que la jutgessa instructora pot continuar investigant fins que s’adopti una decisió.