Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Conxorxa de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el digital Crónica Global per imputar el Govern

El mitjà de comunicació controlat pel periodista de la caverna mediàtica, Pedro J Ramírez, té com a directora la germana de l’alcaldessa de Sabadell, Cristina Farrés

Redacció 04/04/2020

Entre els tres, en Pedro Jota i les germanes Farrés, han perpetrat una ignomínia contra el govern català.

La campanya de Cronica Global – El Español contra el govern català ja ve de lluny i l’obsessió quasi malaltissa contra l’administració de la Generalitat ha crescut des que Pedro J. Ramírez que n’exerceix el control. Malgrat aquesta actitud d’odi, el mitjà segueix comptant amb publicitat institucional del Govern català i els seus periodistes participen assíduament en els mitjans públics catalans, a TV3 i Catalunya Ràdio.

Tot comença a partir d’una falsa polèmica alimentada per l’alcaldessa socialista de Sabadell, Marta Farrés, que va acusar la Conselleria de Salut d’aturar exèrcit espanyol en la tasca de construir un hospital de campanya a la capital vallesana. L’únic que va fer el departament de Salut va ser demanar una construcció més operativa, d’acord amb la decisió dels experts, i el mateix exèrcit espanyol va desmentir que hi hagués hagut cap directriu de deixar-los de costat.

L’alcaldessa de Sabadell, però, va utilitzar la seva relació de germanor (mai millor dit) amb la direcció de Crónica Global – El Español, un diari groc al servei de les clavegueres de l’estat, per lluitar contra el govern independentista i, en aquest cas, per acusar la Generalitat i la conselleria de Salut d’aturar una obra posant “vides humanes en perill”. Aquesta salvatjada de l’alcaldessa sabadellenca va provocar que el digital posés cara i noms als hipotètics responsables, un assenyalament públic molt greu i més sabent que tot era una mentida. En plena crisi del Covid_19, assenyalar professionals sanitaris és una ignomínia i encara més si prové d’un càrrec públic.

Feta l’acusació, només mancava que s’hi posés pel mig l’advocat de l’extrema dreta Esteban Gómez Rovira. Aquest lletrat, conegut per la seva lluita contra l’ensenyament en català i per altres atacs al govern, s’ha afanyat a presentar una denúncia, que la justícia espanyola, sempre disposada a carregar contra l’administració catalana, ha admès. Molt en la línia habitual d’amenaçar persones individuals, el jutge ha demanat al govern, segons explica el digital unionista, que identifiqui l’autor o autors de la suposada aturada de la construcció de l’hospital de campanya davant l’hospital Parc Taulí.

El jutjat de Sabadell que estava de guàrdia ha comunicat al TSJC que ha obert una investigació no fos cas que alguns dels possibles imputats fossin aforats. L’alcaldessa de Sabadell i el digital que dirigeix sa germana ja tenen el que volien: una Fake New que, en plena crisi del Covid_19, entorpeix la feina de la conselleria de Salut.