Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

Crónica Global usa un perfil fals de Twitter per fer una notícia contra el Govern en plena pandèmia

“@ElFillDeLaJoana” era un compte fals proper a ICV i els Comuns i que en plena pandèmia carregava contra la Generalitat, TV3 i, fins i tot, Oriol Mitjà

Redacció
Redacció 11/04/2020
Redacció del Crónica Global

Crónica Global, la sucursal a Barcelona de El Español de Pedro J. Ramírez, una màquina de fer notícies carregades d’odi i ira contra el legítim moviment sobiranista català, ha baixat a les profunditats més obscures del periodisme i ha usat un perfil fals de Twitter per a fer una llarga i extensa notícia contra el Govern català, TV3 i Oriol Mitjà.

El perfil “@ElFillDeLaJoana” era proper al món dels comuns i d’ICV i s’havia dedicat a afirmar que era científic, historiador, escriptor, home, dona i mil coses més fins que diferents usuaris, a través de captures de tuits anteriors plens de mentides i contradiccions, han aconseguit que el perfil fals desaparegués ràpidament del mapa. Fins i tot, la seva foto era d’un model d’Ali Express.

Sigui com sigui, Crónica Global ha dedicat una llarga i profunda notícia a aquest perfil i citant-lo com a una eminència: “Así lo demuestra el tuitero en un hilo que no tiene desperdicio y que vivisecciona tanto la información emitida por la cadena autonómica como las declaraciones de Adhamon” afirma el pamflet unionista.

Justament, la notícia parla que des de TV3 es construeix un relat, que és justament el que està fent Crónica Global i aquest perfil fals, crear un relat a partir de mentides.

Escàndol: Els comuns tiren d’un perfil fals per atacar el Govern, TV3 i Oriol Mitjà