Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

L’odi unionista porta a un ciutadà a denunciar el departament de Salut pel nyap de l’hospital de campanya a Sabadell

Ahir l’alcaldessa socialista de Sabadell va carregar contra la Generalitat quan el que feia era arreglar el bunyol

Redacció
Redacció 02/04/2020

L’estratègia partidista i unionista d’atacar el govern per part dels municipis socialistes i dels comuns està agafant una perillosa volada. En temps de pandèmia és una irresponsabilitat pretendre treure rèdit polític d’una situació extrema com la causada pel nou coronavirus.

Tot això, l’alcaldessa socialista de Sabadell, Marta Farrés, va carregar ahir contra la Generalitat perquè el dia anterior va fer aturar el muntatge de les tendes de l’Exèrcit espanyol al poliesportiu de la ciutat. El motiu era millorar les condicions de treball i el confort dels pacients i intentar fer el mateix que sí que va fer l’exèrcit a IFEMA (Madrid) un hospital de campanya amb mampares i separadors.

Així mateix ho explicava la consellera de Salut, Alba Vergés, que va assegurar que no s’havia paralitzat res sinó que s’havia iniciat una millor adequació de l’hospital de campanya optant per fer la mateixa distribució que en els pavellons habilitats a Barcelona.

Tot i això, l’odi unionista i arrel de les paraules de l’alcaldessa, un particular ha presentat aquest dijous una denúncia contra la Conselleria de Salut de la Generalitat pel desmuntatge de les tendes de campanya de l’Exèrcit.

L’ha presentat davant el Jutjat d’Instrucció 3 de Sabadell, en funcions de guàrdia, reclamant mesures cautelars, i el magistrat l’ha traslladat a la Fiscalia, que determinarà la competència del jutjat i sobre aquests requeriments, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Cap de l’Estat Major de la Defensa, el general Miguel Àngel Villarroya, ha explicat aquest dijous, en la roda de premsa al Palau de la Moncloa, que la decisió de desinstal·lar les botigues es va prendre “en coordinació” amb el Govern.