Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Deu novel·les arriben a la final del Premio Planeta

La LXVII edició del Premi Planeta ha triat les deu novel·les finalistes del guardó, que s’entregarà dilluns vinent 15 d’octubre en el transcurs d’un sopar literari al Palau de Congressos […]

Redacció 09/10/2018
Europa Press

La LXVII edició del Premi Planeta ha triat les deu novel·les finalistes del guardó, que s’entregarà dilluns vinent 15 d’octubre en el transcurs d’un sopar literari al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona.

El jurat ha triat aquestes deu obres d’entre les 642 novel·les presentades, la qual cosa suposa el rècord de participació del certamen literari, ha informat Planeta aquest dimarts en un comunicat.

De les deu obres seleccionades, set s’han presentat amb un pseudònim i tres ho han fet amb el nom original de l’autor: Daniel Tordera (El arte de la fuga), María Díez García (Los perdedores‘) i Leticia Conti Falcone (Ángela).

Les obres presentades amb pseudònim són El adiós, de Sandra Glaser; Violencia de género, de Paulina Ayerza; Mirando a un cielo silencioso, d’Elena Francis; El ascenso, de James Sussex; La sombra del cerezo, d’Ariane Onna; Mate, de Hatshepsut, i El amante de la Viuda Negra, de Ray Collins.

El Jurat del premi l’integren els escriptors Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas i Rosa Regàs i la directora de l’editorial Planeta, Belén López -que s’incorpora aquest any com a secretària del jurat en substitució d’Emili Rosales-.

L’entrega del premi també es podrà seguir en directe a través d’Internet a www.premioplaneta.es a partir de les 23.30 hores del dia 15.