Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Després de l’últim nyap del Gobierno el PSC s’atreveix a demanar “mesures concretes” al Govern

Els socialistes pregunten si l’executiu català té previst bonificar l’accés internet a les famílies vulnerables

Avatar
Agències 30/03/2020
Pla mitjà del president del grup PSC-Units, Miquel Iceta, intervenint a la sessió de control del ple del Parlament el 4 de març del 2020 (horitzontal)

El drecret que enduria el confinament i que no es va publciar fins a passades les deu de la nit d’ahir evidencia el nyap de la gestió del Gobierno espanyol capitanejat pel PSOE de la mà de Podemos.

Tot i això, el PSC s’ha atrevit a exigir alGovern català mesures concretes per fer front als diferents problemes de la pandèmia, en aquest cas sobre la bretza tencològica entre els alumnes. El grup parlamentari socialista ha entrat per registre al Parlament una bateria de preguntes sobre els efectes de la pandèmia en l’àmbit educatiu. En concret, els socialistes emplacen el Govern a prendre mesures “concretes” per fer front a la bretxa digital i compensar les desigualtats educatives existents per les famílies amb manca de dispositius digitals.

Els socialistes s’han preguntat si l’executiu català té previst bonificar contractes d’accés a internet per les famílies vulnerables durant el confiament o bé posar a disposició un canal de televisió de la CCMA per compensar els dies de tancament de les escoles pel coronavirus. Els socialistes volen saber quants alumnes no disposen d’internet a casa o d’ordinador o tauleta.
El grup vol conèixer les instruccions que ha donat el Departament d’Educació als docents respecte el teletreball i saber de quina manera regulen les hores que han de treballar des de casa.

També es pregunta per la partida destinada pel Departament per garantir la suficiència alimentària de l’alumnat en educació infantil, primària i secundària durant el període de tancament dels centres i si la conselleria assumirà els costos dels contractes de menjadors realitzats per les associacions de famílies.

D’altra banda, el PSC-Units ha instat el Govern a elaborar un pla per recuperar progressivament la sisena hora a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics.