Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Cunillera, sobre la proposta d’un nou Estatut: “Jo crec té possibilitats”

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, creu que la proposta d’un nou Estatut “té possibilitats”. Així ho ha exposat aquest dijous en una entrevista a El Matí de […]

Anna Solé Sans
Anna Solé Sans 06/09/2018
Imatge de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera / @maticatradio

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, creu que la proposta d’un nou Estatut “té possibilitats”. Així ho ha exposat aquest dijous en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. I ha assegurat que “estem treballant molt bé entre les administracions, però això no ven”.

Ha comentat també que “Torra i Sánchez es tornaran a trobar a la tardor”. La delegada ha volgut posar èmfasi que “a Sánchez no se li pot negar que ha fet moltes propostes” i ha exposat que si d’alguna cosa “peca” el president del Govern espanyol és d’ofertes. “Cal recordar que només portem tres mesos al govern”, ha subratllat.

“Dificultats de convivència”

Cunillera ha dit que a Catalunya “hi ha risc que la convivència es posi en perill” i ha remarcat que “hi ha intolerància”. “És evident que hi ha risc que la gent porti a l’extrem la seva idea”.

La delegada també ha volgut deixar clar que “el president del govern ha d’alertar del perill de la ruptura de la convivència a Catalunya”. “No crec que hi hagi confrontació però sí que hi ha dificultats de convivència en alguns àmbits” i en referència al diàleg ha reconegut que “és evident que estem molt allunyats i absolutament separats”.

Sobre l’arribada de 600 antiavalots per la Diada i l’1-O ha assegurat que “els agents de la policia espanyola que vindran a Catalunya són una resposta habitual quan hi ha mobilitzacions i cal una atenció especial”.