Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Cunillera es mostra dolguda per la resposta de la Generalitat després de la Comissió Bilateral

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha lamentat que la Generalitat “menyspreï” el resultat de la reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, i ha dit que no […]

Redacció
Redacció 03/08/2018
La delegada del Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera / EP

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha lamentat que la Generalitat “menyspreï” el resultat de la reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, i ha dit que no és la millor manera d’actuar per part del Govern, ja que feia set anys que no es convocava.

En una entrevista aquest divendres a Rac1, s’ha mostrat sorpresa per la valoració que la Generalitat ha fet de la trobada, ja que ha dit que durant la reunió “no es va expressar aquest concepte” i ella no va tenir aquesta sensació.

Assegura que es van preparar la reunió

Ha negat que els representants del Govern espanyol acudissin sense haver-se preparat la reunió, com va dir la portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi: “Vam anar-hi amb papers, nombres i la nostra feina feta”, ha defensat.

A més, ha criticat la “reticència” de la Generalitat a participar en òrgans multilaterals, ja que és on es discuteixen aspectes molt importants pels catalans i Catalunya no hauria de renunciar-hi, ha opinat.

Cunillera ha subratllat que el Govern central no pot interferir en el judici als polítics sobiranistes presos, i ha dit que “demanar la separació de poders i alhora que s’actuï amb els presos és incongruent” perquè els executius no fan de poder judicial.