Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Costa avisa del “xantatge” intrínsec a la candidatura dels Jocs d’hivern

L’exvicepresident del Parlament adverteix que els Jocs s’utilitzaran com a moneda de canvi

Redacció 29/03/2022

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha oficialitzat recentment l’acord tècnic entre Catalunya i Aragó sobre la distribució de disciplines de cara als Jocs d’hivern 2030. En principi, deixant a punt la candidatura conjunta, però poc després el president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, ha rebutjat la proposta perquè el repartiment, a parer seu, “no és equilibrat”.

Els Jocs han despertat nombroses veus crítiques, per una banda, per l’opacitat de la gestió i, d’altra banda, per les conseqüències polítiques per Catalunya. En aquesta línia, l’exvicepresident del Parlament Josep Costa ha compartit una reflexió al seu compte de Twitter ara que la “candidatura espanyola” és més a prop de ser una realitat. “Som conscients de tot el xantatge que ens faran per aconseguir-los o mantenir-los?”, ha qüestionat.

“No podeu fer això que no ens donaran els jocs, això tampoc que els perdrem…”, ha exemplificat augurant les previsibles coaccions de l’Estat espanyol per desmobilitzar les lluites polítiques. “I així fins al 2030. És el que volem?”, ha acabat plantejant.