Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Els Jocs Olímpics espanyols, a un pas: El COE oficialitza l’acord tècnic entre Catalunya i Aragó

|

- Publicitat -

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha oficialitzat l’acord tècnic entre Catalunya i Aragó sobre la distribució de disciplines de cara als Jocs d’hivern 2030. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, han rebut una carta del COE que comunica la proposta de distribució de proves “presentada, debatuda i acordada”.

Publicitat

La carta també està previst que arribi al govern de l’Aragó i a l’executiu espanyol. El següent pas és que els respectius governs donin el seu aval polític a la proposta que s’ha treballat a la comissió tècnica durant sis sessions i que coordina el president del COEAlejandro Blanco. El govern aragonès fins ara ha negat que s’hagi arribat a un acord tècnic.

Tot plegat, una candidatura que ha aixecat polseguera per l’opacitat i la manca de consens social. La Plataforma Stop JJOO ha convocat “una manifestació de país” pel dia 15 de maig a Puigcerdà. Sota el lema ‘Per un Pirineu Viu, Stop Jocs’ volen reunir a la capital de la Cerdanya el màxim nombre de persones per fer sentir la seva veu.

Et pot interessar  Aragonès abordarà el referèndum i l'amnistia al pròxim debat de política general, que se celebrarà marcat per la investidura espanyola
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió