Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

El Govern ha d’arreglar el nyap de l’exèrcit espanyol a l’hospital de campanya de Sabadell

A Madrid, l’hospital d’IFEMA el van muntar amb panells però a Sabadell l’estaven fent amb tendes de campanya

Redacció 01/04/2020

El Govern català ha hagut d’arreglar el nyap que l’exèrcit espanyol havia fet a Sabadell amb l’hospital de campanya militar per donar suport al centre mèdic de referència de la zona, l’hospital Taulí.

Les forces d’ocupació a Catalunya no han fet el mateix que a Madrid. A IFEMA van muntar l’hospital amb panells però a Sabadell l’estaven fent amb tendes de campanya, molt més difícils de netejar i desinfectar. Nova prova de com tracta la metròpoli a les colònies.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha hagut d’explicar que no paralitzava la instal·lació de l’hospital de campanya sinó que el “reforçaven”.

Vergés ha especificat en roda de premsa que, per criteris tècnics, no s’instal·laran unes tendes de l’Exèrcit de Terra previstes dins el recinte i s’optarà per la mateixa distribució que en els pavellons habilitats a la ciutat de Barcelona, ​​en ser “més còmodes pels pacients i professionals”.

“L’hospital temporal Vallès Salut segueix en marxa”, ha respost quan se li ha preguntat per les informacions publicades segons les quals el Govern s’oposava a la instal·lació per participar l’Exèrcit.

Fonts coneixedores han explicat a Europa Press que això ha implicat que la instal·lació estigui inacabada, a l’espera d’aconseguir els panells, i han afegit que els efectius de l’Exèrcit continuen al lloc a l’espera de poder seguir aixecant l’hospital de campanya.