Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Condemnen el xenòfob Josep Anglada per agredir un menor que li va dir ‘fatxa’

|

- Publicitat -

Segons es recull en la sentència, el cop de cap que Anglada va donar al menor li va provocar una contusió nasal amb hematoma, sense que aquest cop deixés seqüeles al menor. A més, va trencar les ulleres del noi. Després d’aquest primer cop, el denunciant i l’acusat es van donar empentes i van ‘intentar donar-se cops de puny’. Aquesta baralla va provocar a Anglada algunes lesions com dolor cervical i diverses erosions a la cara.

En el moment dels fets, Anglada estava en aquesta plaça del nucli històric de Vic amb diverses persones i el menor denunciat anava amb dos joves mes. Anglada també va presentar denúncia contra els dos menors però la vista per aquest cas s’haurà de fer en un jutjat de menors, a Barcelona.

Publicitat

En la vista oral es va admetre que hi havia hagut una agressió mútua. En aquella vista un dels testimonis va negar que els menors es presentessin com a membres de la CUP, tal i com Anglada va explicar el dia dels fets. A efectes d’imposar-li una multa, el regidor va declarar que no tenia ingressos econòmics propis. En la sentència es deixa clar que aquest argument d’Anglada és ‘inverosimil’ perquè aquest té un càrrec ‘representatiu’ que li suposa obtenir algun tipus d’ingrés.

Durant la vista feta als jutjats de Vic, l’advocat del menor, Antoni Iborra, va demanar una indemnització econòmica de 3.000 euros per una falta de lesions. El ministeri fiscal també va demanar una multa econòmica, de menor quantia, mentre que la defensa d’Anglada, exercida per l’advocat vinculat a la la ultradreta, Esteban Gómez Rovira, va sol·licitar-ne la lliure absolució.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut