Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau no vol l’ampliació de l’aeroport, però els ministres del seu partit callen en el Consell de Ministres

L’alcaldessa critica els “malabarismes retòrics” del president Aragonès i diu que no s’ha de tocar “ni un centímetre” de la Ricarda

Redacció
Redacció 06/09/2021
Pla mitjà de l'alcaldessa Ada Colau en un acte

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat estar “emprenyada” amb Aena per l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha reclamat al president del Govern, Pere Aragonès, que s'”aclareixi” i aturi el projecte. L’alcaldessa ha retret a Aena que no els hagin facilitat cap informe sobre la proposta d’ampliació que l’avali. Pel que fa al Govern, ha demanat al president que s’aclareixi: “ERC no entenc si està a favor o en contra, un dia signa i al següent diu que no vol tocar la Ricarda”. En aquest sentit, ha criticat els “malabarismes retòrics” i ha asseverat que tocar la Ricarda “vol dir destrossar la Ricarda”. Per això, ha demanat aturar el projecte i tornar a convocar la taula catalana.

Colau ha reconegut que el seu posicionament, de rebuig a l’ampliació, xoca amb la postura del PSC però ha afirmat que, en última instància, la paraula la tindrà ella com a alcaldessa i serà d’oposició al projecte. Amb tot, ha reconegut que l’acord és entre Generalitat i Estat i que el consistori no té un paper decisori.

Pel que fa a l’Estat, ha considerat que el president Pedro Sánchez “no ha acabat de posicionar-se públicament”, mentre que ha assegurat que els ministres de Podem han estat “claríssims” en contra del projecte.

Colau ha proposat tant a Sánchez com a Aragonès que acceptin la proposta de l’Ajuntament del Prat de visitar la Ricarda. Ha afirmat que ella hi anirà i ha insistit que l’ampliació de l’aeroport és un projecte que repeteix els errors del passat i que no es pot tirar endavant en plena emergència climàtica.

Sense proposta pels Jocs Olímpics d’hivern

D’altra banda, ha mostrar la seva “perplexitat” per la postura del Govern sobre els Jocs Olímpics d’Hivern, en la que compten amb Barcelona però sobre la que ha assegurat que ella com a alcaldessa no ha rebut cap proposta. L’alcaldessa ha considerat que aquest esdeveniment “va una mica contra els temps” i “no és la millor proposta” tenint en compte l’emergència climàtica.

Amb tot, s’ha mostrat “prudent” a l’espera de rebre una proposta. En tot cas, ha dit que si es tira endavant una consulta a la ciutadania i la iniciativa vol comptar a Barcelona, aquesta també s’hauria de fer a la capital catalana.