Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Clatellot de Suïssa a Espanya: no col·labora en la investigació de Tsunami Democràtic perquè no hi veu terrorisme

Suïssa ha parlat clar i català en rebutjar la comissió rogatòria d'Espanya al·legant que els fets descrits corresponen a un delicte de caràcter polític, i no pas terrorisme

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional ha rebut un bon clatellot per part de Suïssa, que ha rebutjat la comissió rogatòria feta per l’Estat espanyol en la qual sol·licitava informació sobre les persones titulars d’un compte corrent en el CIM Banque vinculat amb Tsunami DemocràticSuïssa al·lega que les protestes com ara el tall de l’AP-7 a la Jonquera, la manifestació multitudinària a l’aeroport del Prat o la concentració al Camp Nou durant el Barça-Madrid no són delictes de terrorisme o d’organització criminal, sinó que s’emmarquen en un delicte de caràcter polític. 

Publicitat

L’Audiència Nacional va sol·licitar informació a diversos països sobre qui havia creat l’aplicació de Tsunami i el finançament d’aquest. Així, va demanar la informació a Suïssa, el Canadà, els Estats Units d’Amèrica i els Països Baixos, i mentre aquests no responien la seva sol·licitud, la investigació podia mantenir-se sota secret de sumari. Mentre que els altres països no han donat cap informació concloent, Suïssa ha parlat clar i català en rebutjar la comissió rogatòria d’Espanya al·legant que els fets descrits no es corresponien amb un delicte de terrorisme o d’organització criminal.

Les autoritats helvètiques assenyalen que aquests fets només podrien considerar-se terrorisme o organització criminal en el cas que s’haguessin produït actes criminals amb violència. Com que això no va ser així, no veuen indicis d’aquests delictes i, per tant, tampoc motius per cooperar amb l’Estat espanyol. Amb tot, els suïssos emmarquen tant les protestes com els aldarulls en un delicte de caràcter polític.

Et pot interessar  Puigdemont avisa l'Estat espanyol que la repressió contra l'independentisme "tindrà un càstig sever": "No els l'estalviarem"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió