Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Casado afirma que si arriba a governar “posarà ordre a Catalunya” i opina que Sánchez s’hauria de sotmetre a les urnes

El líder del PP ha acusat al Presidente del Gobierno d’incomplir tots els seus compromisos i ha comentat que permetrà que es renovi el Consejo General del Poder Judicial si Sánchez permet que siguin els mateixos jutges qui escullin els membres de l’òrgan judicial

Avatar
Agències 29/07/2021
El líder del PP, Pablo Casado, al Congreso de los Diputados

El president del PP, Pablo Casado, ha criticat el “triomfalisme” del president del Gobierno, Pedro Sánchez, i ha opinat que “s’hauria de sotmetre ja a les urnes”. “El problema no era Iglesias, ni Puigdemont o Otegi, Calvo, Ábalos” o la resta de ministres que han sortit de l’executiu sinó que “el problema és Sánchez”, ha dit Casado en roda de premsa aquest dijous de balanç del curs polític.

Segons el líder dels populars, Sánchez ha “incomplert tots els seus compromisos”. Casado ha criticat la concessió dels indults als presos independentistes i ha assegurat que Sánchez és “ostatge dels nacionalistes”. Casado ha fet saber que si ell arriba a governar, “posarà ordre a Catalunya”, mostrant un autoritarisme que no permet la resolució del conflicte català i tipificarà com a il·legal fer un referèndum, prohibirà concedir indults a condemnats per sedició, intervindrà o tancarà els mitjans públics catalans i acabarà amb “l’adoctrinament”.

No obstant això, l’element inherent en la petició de Pablo Casado és que si vol prohibir la possibilitat de fer referèndums implícitament està exposant que els referèndums per a l’autodeterminació de Catalunya no eren il·legals, ja que hi havia un corpus’ legal aprovat que els emparava, mostrant per tant una politització de la justícia pels fets que van succeir el Primer d’Octubre. El líder del partit dretà ha partlat sobre la renovació d’òrgans com el CGPJ, sense que hagi expressat que aquest canvi es durà a terme com a resultat d’un procés judicial iniciat per Jueces y Juezas para la Democracia.

Ahir, Fernando de la Fuente, representant de JJpD va declarar que el PP havia acceptat desbloquejar-lo amb condicions que avui Casado ha comunicat. “Si Sánchez s’avé a modificar el sistema d’elecció perquè siguin els jutges els que triïn” Casado acceptarà, ja que des de la seva perspectiva és el Gobierno qui està generant el bloqueig.