Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Carla Simón, Sílvia Munt, Ivan Labanda i Alejandro Palomas, guardonats amb els Premis Continuarà

Es lliuraran el dia abans de la diada de Sant Jordi a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona

Agències 12/04/2022
La directora d''Alcarràs', Carla Simón, al Festival de cinema de Màlaga Data de publicació: dissabte 19 de març del 2022, 12:55 Localització: Màlaga Autor: Pere Francesch

Carla Simón, Sílvia Munt, Teresa Helbig, Juan Avellaneda, Ivan Labanda, Laura Ferrero i Alejandro Palomas són alguns dels guardonats amb els Premis Continuarà. Després de dos anys d’absència per la Covid-19 i les restriccions, tornen aquests guardons culturals organitzats per RTVE Catalunya. Es lliuraran com és tradició, el dia abans de la diada de Sant Jordi, el 22 d’abril a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona en un acte presentat per Tània Sarrias.

Del món del cinema, la directora Carla Simón, després de l’èxit assolit per la seva òpera prima ‘Estiu 1993’, serà guardonada per la seva darrera pel·lícula ‘Alcarràs’, l’obra sobre el món rural que li ha valgut l’Ós d’or a la Berlinale.

La següent premiada és l’actriu i directora Sílvia Munt, que ha anunciat fa poc la seva retirada del món de la interpretació. Munt va debutar el 1997 al teatre amb ‘El somni d’una nit d’estiu’. Molt recordada pel seu paper de la Colometa a ‘La Plaça del Diamant’, ‘Alas de mariposa’ va donar més prestigi a la seva carrera, després de guanyar la Conxa d’Or al Festival de Cinema de Sant Sebastià. Silvia Munt continuarà exercint com a directora de cinema, teatre i televisió.

El reconeixement literari és per l’escriptor i traductor Alejandro Palomas, conegut per ‘El tiempo que nos une’ o la trilogía ‘Una madre’, ‘Un hijo’ i ‘Un perro’. El barceloní va guanyar l’any 2018 el Premi Nadal per l’obra ‘Un amor’. L’altre escriptor premiat és el productor i guionista de sèries Jacobo Bergareche, autor de la novel·la ‘Los días perfectos’ i l’escriptora Laura Ferrero, autora de ‘La gente no existe’, ‘L’amor després de l’amor’ i ‘Qué vas a hacer con el resto de tu vida’.

RTVE Catalunya vol reconèixer la seva contribució al món de la moda als dissenyadors Teresa Helbig i Juan Avellaneda. Els Premis Continuarà també volen reconèixer el talent de l’actor Ivan Labanda.

El restaurant ‘Disfrutar’ de Barcelona rep el guardó gastronòmic. Obert des del 2014, va néixer després d’anys de treball intens al Bulli, on Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch es van conèixer i van créixer professionalment. Amb una cuina avantguardista, mediterrània i desacomplexada han aconseguit dues estrelles Michelin.

Premi Nacional de Dansa i un dels ballarins més brillants del panorama flamenc actual, Jesús Carmona, és el guardonat en aquesta disciplina artística. Va començar la seva formació als 7 anys, es va llicenciar en Dansa espanyola i flamenc i ha format part de diferents companyies com: Nuevo Ballet Español, Carmen Cortés, El Güito, Manolete, Antonio Canales o Rafael Amargo.

La darrera premiada és la rapera i poetessa Imane Raissali. És del Marroc, tot i que va venir amb 8 anys a Barcelona. Molt popular a les xarxes socials, reivindica el feminisme des del punt de vista d’una dona migrant i defensa el vel com un signe de llibertat i d’identitat. Fa poc va guanyar el premi TikTok a la inclusió, ha publicat un llibre de poemes i està escrivint el segon.