Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024
Edició 2038

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 23 de febrer del 2024

Bosch veu una “gran sensibilitat” als Estats Units sobre la situació a Catalunya

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat que durant el seu viatge oficial als Estats Units ha detectat “una gran sensibilitat cap al que està passant a Catalunya”.

Ho ha dit en declaracions als mitjans davant del Capitoli de Washington, seu de el Congrés dels Estats Units, un país que ha descrit com un “referent en la lluita pels drets civils”, ha informat aquest divendres la Conselleria en un comunicat.

Publicitat

Bosch ha reiterat que la situació política a Catalunya “també implica als Estats Units perquè la lluita pels drets fonamentals és universal”.

Ha afirmat que “en el bressol de la democràcia moderna, el diàleg està vist com un instrument fonamental per a solucionar un problema polític”.

El conseller ha insistit que els drets dels ciutadans és un dret inqüestionable als Estats Units i que la lluita pels drets civil està considerada “de primera importància”.

“Quan interpreten que a Catalunya s’estan vulnerant drets i que s’estan cometent injustícies en el sistema polític o judicial són extremedamente sensibles”, ha remarcat, assenyalant la seva satisfacció per la receptivitat trobada en Estats Units.

En el seu viatge als Estats Units, s’ha reunit amb diverses personalitats nord-americanes i actors de el món dels drets humans, ha ofert entrevistes a diversos mitjans de comunicació i s’ha reunit amb la comunitat catalana a Washington, ha assenyalat la conselleria.

Va oferir dimecres una conferència a l’Escola d’Estudis Internacionals Avançats de la Johns Hopkins University, on va assenyalar que “l’esperit americà de defensa dels drets civils és una inspiració”.

Aquest dijous, també va pronunciar una altra al Centre d’Estudis Internacionals de la Universitat de Georgetown, en què va afirmar que “la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol també implica directament als Estats Units”.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut