Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Borrell, un feixista i corrupte al capdavant de la diplomàcia europea

Un dels catalans més botiflers del darrer segle, ple d’autoodi a la seva terra i al país que l’ha vist néixer arriba a un dels seus somnis humits, un càrrec molt ben pagat i amb immunitat garantida

Joan Puig 02/07/2019

Borrell, nascut a La Pobla, és un raier frustrat que va dimitir desprès de guanyar les primàries socialistes per no haver controlat els seus alts funcionaris a Catalunya. En la seva etapa de secretari d’Estat d’Hisenda, el dirigent socialista va convertir la delegació d’Hisenda a Barcelona en un veritable cau de corrupció i  va perdre una gran oportunitat de ser president de la seva “poderosa” Espanya. Però encara avui no s’ha perdonat ni ha perdonat aquells que el van fer plegar, ara ja està content. A la seva part final de la vida gaudirà d’un càrrec molt ben pagat i que li compensarà el seu somni de presidir “una, grande i libre Espanya”.

Va abandonar la seva etapa política i va demostrar la seva facilitat de beneficiar-se de les portes giratòries i va entrar a l’empresa Abengoa, d’on va sortir per cames per la seva responsabilitat en la fallida de l’empresa. Fins i tot, Borrell va utilitzar informació privilegiada que tenia per fer vendre les accions de l’entorn familiar abans que caiguessin del tot. Amb la seva experiència anterior va aprendre que a Espanya malgrat siguis un corrupte no cal dimitir.

Recuperat per Pedro Sánchez (aquell que alguns independentistes volen fer president espanyol), Josep Borrell ha radicalitzat el seu discurs contra Catalunya i l’independentisme, acostant-se i facilitant els contactes del PSC a l’entitat feixista Societat Civil Catalan, per vergonya dels principis dels socialisme català.

Borrell va  encapçalar les llistes europees i va renunciar a l’acte d’eurodiputat, no buscava res més que un sou millor i blindat, no sigui que li demanin responsabilitats econòmiques per la fallida d’Abengoa. Com a ministre d’Exteriors del Gobierno de Sánchez ha estat dur cap a Catalunya i contra la gestió d’obrir delegacions a l’estranger per part de la Generalitat. La darrera decisió ha estat demanar al TSJC els tancament de tres delegacions obertes per la Generalitat.

En referència a la situació de Catalunya va mostrar una duresa digna d’un dictador i un intransigent, encara es recent el dia que va marxar corrents d’una entrevista a la televisió anglesa, però els vents bufen com bufen a Europa.

Amb aquest historial de corrupte i proper a l’extrema dreta més feixista serà nomenat cap de la diplomàcia europea, pobre diplomàcia europea, veurem com s’ho farà el dia que tingui que visitar Kossove o altres llocs conflictius, però bé aquesta és l’Europa que tenim avui, un feixista i corrupte cap de la diplomàcia Europea.