Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

[Vídeo] Borràs intimida Arrimadas amb la definició del concepte “supremacista”

El primer debat del 28-A ha deixat el primer gran moment de l’exconsellera de Cultura, Laura Borràs. En un moment de la seva intervenció on, de nou, Inés Arrimadas ha […]

Joan Solé
Joan Solé 03/04/2019

El primer debat del 28-A ha deixat el primer gran moment de l’exconsellera de Cultura, Laura Borràs. En un moment de la seva intervenció on, de nou, Inés Arrimadas ha acusat la juntaire de ser supremacista, Borràs ha rematat que aquest insult és “un clàssic”: “Aquesta frase que ens atribueix del manifest Koiné s’oblida del subjecte que fa l’acció del verb, i és “el règim del general Franco”.

Borràs ha agafat embranzida per asseverar que “necessitem impulsar el pla nacional de lectura perquè justegen de lectura”, una afirmació que ha replicat la cap de cartell per Barcelona de Ciudadanos dient-li supremacista. En aquest moment, la número dos de Junts per Catalunya frena que carregar amb força: “Supremacisme, li tornaré a explicar. Corrent d’extrema dreta que parla de la superioritat de l’home blanc i que és capaç de discriminar per raó de sexe, raça o religió. La ignorància és disculpable, a partir d’aquí si es reafirma, és mala fe. Qui queda retratada és vostè”.

Arrimadas, visiblement intimidada, no ha pogut evitar que Borràs rematés la jugada: “Molta gent s’omple la boca de nova política, jo soc nova en la política. Miro de fer les coses diferents, no vinc a ofendre ningú. Vostès sistemàticament se sent tan còmode en l’espai de la crispació que només parla per menystenir i ofendre. Això sí, no ofèn qui vol sinó qui pot”.