Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

El conseller Bernat Soler celebra el Dia de la Catalunya Exterior

|

- Publicitat -

El Dia Internacional de la Catalunya Exterior és una iniciativa de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa a la majoria de centres, casals i associacions catalanes de l’exterior. En la Trobada de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, celebrada el 1997 a la ciutat argentina de Mendoza, la FIEC va presentar la proposta d’instituir aquesta Diada. La proposta fou aprovada majoritàriament, tant per les comunitats catalanes d’Amèrica com per les d’Europa i la resta del món. El 1998 se celebrà per primera vegada el Dia Internacional de la Catalunya Exterior.

Publicitat

El 4 de març de 1999, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que declarava oficial la Diada, amb el següent text: “El Parlament de Catalunya insta al Govern a establir oficialment la celebració del Dia Internacional de la Catalunya Exterior per Sant Jordi, o el primer diumenge després de Sant Jordi, si aquesta diada no s’escau en diumenge, i en el marc de les seves competències, a donar relleu públic a aquesta celebració”. En aquest sentit, el Govern de Catalunya, en la seva reunió del dia 6 d’abril del mateix any 1999, va adoptar l’acord de declaració oficial d’aquesta Diada.

El conseller d’acció exterior de la Generalitat, Bernat Soler, ha volgut saludar els catalans residents a l’exterior recordant, un cop més, les dificultats que tenen per exercir el seu vot amb normalitat.
Un any més, commemorem el Dia de la Catalunya Exterior i recordem la feina ingent dels més de 340.000 catalans/es que viuen a l’exterior i que ajuden a internacionalitzar el país cada dia. pic.twitter.com/J2l7Fm3itt

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió