Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Aturem Hard Rock es manifestarà dimarts que ve per rebutjar l’aprovació del pla urbanístic del complex lúdic

La plataforma carrega contra l’acord dels pressupostos que inclou la tramitació del macroprojecte d’oci i turisme

Redacció 01/02/2023
Imatge d'alguns dels activistes de la Plataforma Hard Rock aquest matí de dijous davant la seu del CRT a Vila-seca per celebrar que no s'hagi portat a aprovació el PDU del CRT de Vila-seca i Salou Data de publicació: dijous 15 de desembre del 2022, 13:36 Localització: Vila-seca Autor: Arnau Martínez

Dimarts 7 de febrer a les set de la tarda, la plataforma Aturem Hard Rock ha fet convocat una concentració davant dels serveis territorials d’Urbanisme de Tarragona, al carrer d’Anselm Clavé 1. Amb aquesta acció volen rebutjar l’aprovació del Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) dels terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Salou i Vila-seca, on s’ubicarà el macroprojecte d’oci i turisme gestionat per Hard Rock.

L’endemà dimecres hi ha prevista la primera Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona de l’any tot i que, ara per ara, no es preveu que l’aprovació definitiva del PDU estigui a l’ordre del dia. Aturem Hard Rock també ha carregat contra l’acord de pressupostos que inclou la tramitació del pla abans de juny.

Sindicats com la CGT o la COS, partits polítics com els Comuns o el Jovent Republicà, les joventuts d’ERC, o casals de diversos municipis del Camp de Tarragona s’han sumat a la convocatòria de dimarts vinent. En total són més d’una vintena d’entitats. El portaveu d’Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha manifestat que volen mostrar-se a favor del “decreixement turístic” a la Costa Daurada i en contra del macroprojecte de Hard Rock.

Redón també ha carregat contra ERC, En Comú Podem i el PSC per l’acord de pressupostos. Els republicans i els socialistes han inclòs en el document el compromís que es posin en marxa els processos per a l’inici del projecte del Consorci Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca. Es podrà fer un cop s’aprovi definitivament del Pla de Desenvolupament Urbanístic, un tràmit que la Comissió d’Urbanisme haurà de resoldre durant el primer semestre del 2023, segons l’acord. També s’ha de mantenir la disponibilitat dels terrenys per al complex d’oci i turisme.

El portaveu d’Aturem Hard Rock s’ha mostrat “sorprès” pel fet que “partits que s’autoanomenen progressistes o d’esquerres apostin per enterrar el futur del jovent del Camp”. El representant de la plataforma també s’ha preguntat si “se saltaran els requisits mediambientals” per aprovar aquest PDU. El pla va rebre un informe desfavorable del departament d’Acció Climàtica perquè “no es complien criteris de sostenibilitat”. En concret, es lamentava la “manca de concreció en les compensacions ambientals i de garantia de connectivitat ecològica”.