Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2046

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

Art <35: Una exposició que mostra els camins de la creació jove

Avui comença el festival Art Nou amb exposicions a 14 galeries de Barcelona

|

- Publicitat -

La galeria d’art Sala Parés ha presentat avui dimarts l’exposició Art <35, una mostra de deu artistes menors de 35 anys. Els seleccionats, entre els més de 131 concursants han estat: Carmen Alvar Beltrán, Oriol Aribau, Joaquín Artime, Jesús Crespo, María Dávila, Anna Ill, Esther Navarro, Sofia Ricciardi, Saski Rodríguez i Paula Valdeón Lemus, demostrant un any més la qualitat de la creació emergent. L’exposició estarà oberta al públic fins al dia 2 d’octubre. La convocatòria és una iniciativa de la Universitat de Barcelona i la Fundació del Banc Sabadell.

Joan A. Maragall, director de la Sala Parés, ha estat el mestre de cerimònies d’una presentació que ha comptat amb la bonhomia dels artistes, tots presents. El director de la sala ha comparat l’onzena edició amb un “arbre que cada any puja, puja, de nivell”. També ha destacat que aquest any serà el primer en què l’exposició serà itinerant, passant per València i Madrid.

Publicitat

L’exposició en si mateixa, il·lustra les tendències artístiques de l’actualitat. Podríem afirmar que els diferents artistes segueixen una cega estela. Artistes com Julia Llerena o Francesc Ruíz Abad tenen el seu eco en la mostra. Com afirma J. A. Maragall: “Els bons professors imprimeixen caràcter”.

L'obra de Carmen Alvar Beltrán / Àlex Losov
L’obra de Carmen Alvar Beltrán / Àlex Losov

Entre els artistes que exposen val la pena destacar l’obra de dos creadors, el primer és Carmen Alvar Bertrán (Madrid, 1989). Els collages que presenta són un homenatge al suprematisme rus dels anys 20 i 30. Alvar Bertrán homenatge el període leninista del País dels Soviets basant-se en cinc al·legories; cinema, esport, indústria, ferrocarrils i avions. El classicisme de l’autora fa de les peces una crida a l’aventura, una aventura d’uns temps passats i que ara no reviurem. L’agitprop de la nostàlgia enlluerna l’espectador, alhora que no pot deixar de relacionar l’obra amb Gloria Vilches, una creadora digne de John Heartfield.

Et pot interessar  Envien a presó Dani Gallardo, el jove madrileny que va solidaritzar-se amb la causa catalana
Shadows d'Oriol Aribau / Àlex Losov
Shadows d’Oriol Aribau / Àlex Losov

El segon, Oriol Aribau (Barcelona, 1984) ens planteja un viatge cap a l’abstracció més pura. Les peces presentades s’engloben dins del títol anglòfil de Shadows, per tal de mostrar un efecte òptic enganyós. L’ombra d’un objecte petit, pot ser major que l’ombra del més alt dels gratacels. Ho fa amb unes composicions d’oli sobre metall de blau prussià que xoquen amb la factura oriental que se’n desprèn. Els volums de la pintura, entren en la dialèctica buit/ple d’afinitat asiàtica, així construeixen paisatges secrets on hom pot existir.

Art Nou, 14 galeries per mostrar l’art emergent

Avui, dimarts, 14 galeries de l’àrea metropolitana inauguren exposicions d’artistes joves, sota el signe d’Art Nou. Una iniciativa d’Art Barcelona, Associació de Galeries. A partir de les 17.30 hores podrem gaudir d’artistes del nivell de Julia Llerena, Anna Dot, Alberto Gil o Francesc Ruiz Abad. A les 21.00 començarà al Cafè Ocaña la festa d’inauguració pròpiament dita. Fins al dia 23 de setembre la ciutat comtal serà el regne de la creació emergent amb un programa d’exposicions, activitats i xerrades que faran fruir els aficionats a l’art. Aquí podeu trobar la selecció d’exposicions que ha fet La República.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut