Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Anticorrupció demanarà més de 8 anys de presó pels còmplices de Rita Barberá

|

- Publicitat -

Fa una setmana explicàvem que el tribunal de València processava tot el govern de Rita Barberá per blanqueig de capitals. Aparentment, això no ha impedit al Partit Popular reivindicar la figura de l’exalcaldessa implicada en dues trames de corrupció. “Ha estat la millor alcaldessa de la història de la ciutat de València”, expressava el president del PP regional, Carlos Mazón.

Publicitat

Com expliquen a El Plural, el fiscal Anticorrupció ha anunciat que sol·licitarà penes que superen els vuit anys de presó pels ‘cervells’ del blanqueig comès pel PP: l’exvicealcalde Alfonso Grau (per blanqueig, suborn i malversació) i la secretària del grup municipal, Mari Carmen García-Fuster (per blanqueig i suborn). De fet, entre els 49 processats, es troben quatre persones Luis Salom, Cristóbal Grau, María Ángeles RamónLlin i Cristina Diego que actualment continuen exercint com assessors del PP.

Per a més inri, hi ha una segona causa oberta: el cas Assut, on estan imputats la germana de la difunta, Asunción Barberá, cap de gabinet; el marit d’aquesta i cunyat de l’exalcaldessa, José María Corbín, així com totes les filles del matrimoni i l’esmentat Alfonso Grau. Tot i això, María José Catalá, l’actual líder del PP de la Ciutat de València manté actualment una de les filles de Barberá com a assessora. El PP sembla que no té cap intenció de depurar la formació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió