Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

El tribunal de València processa tot el govern de Rita Barberá per un delicte de blanqueig de capital

|

- Publicitat -

El tribunal del jutjat d’Instrucció 18 de València ha comunicat el processament de tot l’equip municipal de Rita Barberá a l’Ajuntament de València en la legislatura de 2011 a 2015 i el Partido Popular de la Comunitat Valenciana, com apunta elDiario.es.

Publicitat

Tots els regidors de l’alcaldia de Rita Barberà han estat detinguts, ja que el tribunal ha considerat que hi ha indicis de criminalitat i han estat acusats d’un delicte de blanqueig de capital pel que la batllessa va definir com “pitufeigs” o transferències per regularitzar el partit.

Els encausats suposadament van rebre diners que no declarats i van ajudar a regularitzar la situació del Partido Popular de la Comunitat Valenciana fent una transferència bancària a favor del partit, com si es tractés d’una donació. D’aquesta manera, suposadament es van transferir diners de la caixa B a la declarada.

El tribunal de València ha considerat que Alfonso Grau, vicealcalde de Rita Barberá, era el màxim responsable de la trama de corrupció, ja que suposadament la seva parella sentimental va explicar l’entramat al fill de Grau en una trucada telefònica. No obstant això, com que la llavors alcaldessa de València, Rita Barberá, va morir en estranyes circumstàncies, no és possible conèixer quina responsabilitat se li hagués atorgat si seguís viva.

Al seu torn, la mà dreta de Grau, Jesús Gordillo, va confessar haver rebut una quantitat de 350.000 euros, de la mà de Grau, en bitllets de 500 euros per “despeses electorals”. Val a dir que, com afirma Gordillo, aquests diners procedien d’empreses que esperaven tenir certs “beneficis” després que el Partido Popular a València tingués el control del consistori.

Et pot interessar  Aznar i Rajoy participaran en l'acte del PP del dia 24 de setembre contra l'amnistia

Altrament, en diverses declaracions en la seva compareixença en la Comissió d’Investigació del Congreso sobre la caixa B del Partido Popular, l’expresident del Gobierno, José María Aznar, va esforçar-se a destacar que en cas que es provés la Caixa B del partit, només hauria afectat PP’s locals i no la totalitat del Partido Popular.

Tant la causa de la mort de Barberá, per parada cardíaca, com el fet que succeís 48 hores després que declarés al Supremo, van despertar certes sospites, atès que l’alcaldessa de València podria haver estat una peça clau en la implicació de la caixa B del Partido Popular. Així, es podria haver desmentit que les activitats delictives es limitessin en el PP de la Comunitat Valenciana, però la sobtada mort de Barberá ho va impedir.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió