Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Albano-Dante Fachín condemna que el franquisme torni als carrers de Madrid

L’exdiputat ha condemnat que el nom del general Millán Astray hagi tornat als carrers de Madrid. Dante Fachín ha lamentat que Martínez-Almeida, l’alcalde de Madrid, no li ha tremolat el pols a l’hora de fer un homenatge a un franquista

Redacció
Redacció 25/08/2021
Fotomuntatge del canvi de plaques de Justa Freire a Millán Astray

Albano-Dante Fachín, exdiputat del Parlament de Catalunya, ha volgut expressar la seva molèstia pel fet l’Ajuntament de Madrid ha decidit canviar el carrer Mestre Justa Freire pel d’un general franquista. Concretament, han anomenat el carrer amb el general Millán Astray. Aquest militar va destacar per ser el fundador de la Legión, així com per haver estat un dels pares fundadors del franquisme.

Aquest canvi de nom ha estat possible gràcies al fet que es va desvincular el nom del franquista de la seva activitat i que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va permetre, fent cas omís de la Llei de Memòria Històrica. Dante Fachín ha expressat el seu malestar perquè el nom d’aquest general hagi tornat al carrer.

“Sense despentinar-se. Van a per totes. I no els importa gaire la famosa “comunitat internacional” ha dit. Així, ha deixat constància que l’alcaldia de José Luis Martínez-Almeida del PP, no té cap mena de mirament per rendir un homenatge als franquistes i que no els importa quina imatge donen en l’àmbit internacional.