Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

Afectacions a les eleccions basques i gallegues pel Covid-19

Les persones contagiades no podran anar a votar

Redacció
Redacció 11/07/2020
El lehendakari, Íñigo Urkullu (esq) i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo

Quedar-se sense dret a vot pel Covid no està clar si pot portar a reclamacions o impugnacions. I de persones que es veuran afectades n’hi ha en els dos territoris que celebren aquest diumenge les eleccions als seus governs.

EUSKADI
A Euskadi, uns 200 bascos positius pel virus o pendents de PCR no podran votar. En aquesta comunitat, el brot més actiu és a Ordizia, amb 69 contagis. L’alcalde de la localitat se n’ha rentat les mans “del que pugui passar”.

La consellera basca de Salut, Nekane Murga, ha resumit les decisions preses. Per un cantó, les persones contagiades de Covid-19 no podran votar. Un segon grup d’afectats són les dels cercles de contactes d’un positiu, en quarentena però negatius en una PCR negativa, que podran votar amb les següents precaucions: mascareta, portant el vot preparat des de casa i sortint només per anar al col·legi electoral, si és possible, a les hores de menor afluència. I si algú està pendent de saber el resultat de la PCR, s’haurà d’esperar si és negatiu o no per poder o no votar.

GALÍCIA
A Galícia, El conseller de Sanitat de la Xunta, Jesús Vázquez Almuiña, ha disposat que tant les persones infectades per COVID-19 com les que estan pendents de diagnòstic no podran votar a la comarca de La Mariña, a Lugo.

No obstant això, segons el decret de confinament d’aquesta zona, els contactes estrets que hagin donat negatiu en les proves diagnòstiques i que estiguin en quarantena domiciliària si podran anar a votar prenent les corresponents mesures de precaució.

Relacionats