Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Ada Colau, d’utilitzar Twiter per arribar al poder, a marxar per evitar les crítiques al seu mal govern

L’alcaldessa està patint fortes critiques per la seva manera de fer, les contradiccions evidents d’un govern que no fa la revolta social que va prometre, ho viu malament i fuig de les xarxes socials

Redacció
Redacció 11/04/2021
L'aplaudiment de Manel Valls a la investidura d'Ada Colau.

L’alcaldessa de Barcelona diu que la plataforma “deforma la realitat” i provoca “discussions i baralles”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comunicat aquest diumenge que deixa Twitter. Ho ha fet saber a través dels seus perfils a Facebook i Instagram, que mantindrà. Segons ha explicat, Twitter l’allunya” dels objectius de fer “bona política” i millorar la vida de les persones, ja que “entre una cosa i l’altra el fet és que la xarxa i l’algorisme acaben ocupant molt temps i energia”. “I a sobre la sensació és que deformen la realitat: sobrerepresenta les polèmiques i els discursos d’odi, t’acaba gairebé convencent que la humanitat és dolenta, desconfiada, egoista”, ha argumentat.

Colau rep molt malament les critiques a la seva gestió

Colau, que té més de 918.000 seguidors a Twitter, ha indicat que feia mesos que volia deixar la plataforma i que va aprofitar l’excusa del seu aniversari, el 3 de març, per “provar-ho”. “La prova pilot ha sigut un èxit, així que avui anuncio que deixo Twitter amb caràcter indefinit”, ha conclòs. Hi ha influït, ha dit, que “la xarxa s’ha omplert de perfils falsos i anònims que intoxiquen i inciten a l’odi” i que “és molt fàcil acabar entrant en discussions i baralles amb adversaris polítics”.