Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Acusen Iglesias i Montero d’usar membres del partit per a fins particulars

Els treballadors que els haurien fet de xofers o cuidat els fills haurien cobrat de fons del partit

Redacció 24/11/2019
Irene Montero i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu

Diversos membres i dirigents de Podemos haurien denunciat al mitjà de comunicació ‘Vozpópuli’ que, en els darrers anys, treballadors de la formació han exercit tasques que excedeixen aquelles per les quals van ser contractats. El darrer cas conegut té a veure amb una exescorta de Pablo Iglesias i Irene Montero que ha denunciat al partit per un suposat acomiadament improcedent i ha afirmat haver realitzat treballs fora de les seves competències per ordre dels seus caps, com la de xofer o encarregada dels encàrrecs (va parlar del menjar dels gossos).

En aquest sentit, membres del partit han assegurat que “hi ha companys i companyes que han fet treballs per en Pablo i la Irene, com el redisseny del xalet o la cura dels nens, sent retribuïts pel partit”. El sou d’aquests treballadors dependria de les subvencions públiques i les donacions dels parlamentaris que gestiona la formació. Els crítics parlen de la “cort” d’Iglesias i Montero, amb almenys altres quatre treballadors que han col·laborat en tasques com l’assistència financera a la hipoteca de la residència dels líders de Podemos.

Els crítics, a més, qüestionen la política laboral de la formació que -diuen- infringia normes com el descans de 12 hores entre les jornades laborals. Existeix la sospita que la cúpula del partit va intentar mantenir la denúncia en secret per evitar que esquitxés la campanya electoral del 10-N. De fet, fins al moment, no ha fet cap comentari públic al respecte.