Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Ábalos no pot amagar la pressió d’Abertis per allargar els peatges i garantir-se el repartiment de 875MEUR

El ministre diu que “no té constància de què l’empresa se’ns hagi dirigit al Ministeri amb cap pretensió” però Florentino Pérez sempre ha desmostrat un gran poder d’influència en el poder

Redacció
Redacció 27/04/2020
El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Transports, José Luis Ábalos, en la clausura del comitè regional dels socialistes murcians, el 18 de gener del 2020 (Horitzontal).

ERC i JxCat reclamen que aclareixi si està negociant amb la corporació la possibilitat d’allargar les concessions

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha afirmat que no té “constància” de què la corporació Abertis s’hagi dirigit al seu Ministeri “amb cap pretensió”. “Pot ser que en l’àmbit de la publicitat estigui però a nosaltres no se’ns ha dirigit”, ha dit Ábalos aquest dilluns durant la compareixença a la comissió de Transports del Congrés dels Diputats. Ábalos ho ha dit en resposta a ERC i JxCat que han preguntat per la informació que revela que Abertis hauria iniciat contactes amb el govern espanyol perquè els seus contractes de peatges, com el de l’AP-7, s’allarguin durant el mateix temps que duri l’estat d’alarma.

Ábalos diu no tenir-ne constància però en cap moment ha estat contundent en el no allargament de la concessió

El diputat de JxCat Ferran Bel ha demanat a Ábalos que aclareixi si el govern espanyol està negociant amb Abertis i el diputat d’ERC Xavier Eritja ha reclamat saber en quin punt està aquest diàleg i si s’incorporarà la proposta de la companyia.

Ábalos ha apuntat durant la compareixença que les empreses tant públiques com privades del sector del transport per carretera estan patint “molt dany” i les concessions “ho han notat”. Els decrets aprovats fins ara pel govern espanyol no contemplen la compensació de les concessionàries privades de serveis essencials que han seguit operant per molt que hagin disminuït els seus ingressos per l’estat d’alarma.

La petició d’Abertis implicaria que els peatges de l’AP-7 (Tarragona-la Jonquera), l’AP-2 (Barcelona-Saragossa) i la C-32 (Barcelona-Palafolls) no acabarien l’1 de setembre de l’any vinent, com està previst, sinó més endavant.