Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Una organització acusada d’estafar joves a través de la formació en criptomodenes celebra una jornada a Badalona

ACN Badalona – La presumpta acadèmia de serveis financers IM Mastery Academy organitza des d’aquest divendres, i fins diumenge, una conferència internacional sobre criptomònades al Pavelló Municipal d’Esport de Badalona. […]

Agències 08/04/2022

ACN Badalona – La presumpta acadèmia de serveis financers IM Mastery Academy organitza des d’aquest divendres, i fins diumenge, una conferència internacional sobre criptomònades al Pavelló Municipal d’Esport de Badalona. Es dona la circumstància que l’empresa està implicada en un cas d’estafa piramidal que capta joves amb mètodes “propis de les sectes”, segons explicava la Policia Nacional, que a finals de març va detenir vuit dels seus membres. L’Ajuntament de Badalona afirma que té coneixement de l’esdeveniment des d’aquest dijous i ja ha demanat al Club Joventut Badalona que cancel·li el lloguer del pavelló. Malgrat l’esdeveniment ja està en marxa, el consistori vol esgotar totes les vies legals per impedir que segueixi els pròxims dies.

El president de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet i regidor de l’Ajuntament de Badalona, Jordi Subirana, ha mostra el seu “rebuig total” a l’esdeveniment perquè no representa els valors que des del consistori es volen transmetre a la ciutadania: “Això va en contra de l’esperit de la Fundació , que vol ajudar els clubs de bàsquet de la ciutat”.

Tot i la petició feta al club, Subirana admet que el lloguer del pavelló és un “assumpte privat” entre l’empresa que té delegada la gestió per part d ela Penya i l’acadèmia que ha organitzat les jornades sobre criptomònades. “Són ells els que han de respondre si volen cancel·lar o deixen que l’acte continuï”.

De la mateixa manera, la Penya que s’estan “analitzant les opcions legals i contractuals” per evitar que l’acte segueixi i expressa el seu “profund malestar” amb la situació que s’ha donat. Des del club afirmen que no tenien coneixement del contingut de l’acte perquè la sol·licitud va arribar a partir d’un promotor d’esdeveniments.

En un escrit adreçat al consistori, el Club Joventut Badalona explica que el seu paper “es limita a llogar el recinte en les condicions pactades amb el promotor en virtut del contracte d’arrendament subscrit a aquest efecte, sense que Joventut de Badalona SAD tingui cap vinculació amb el promotor ni amb el seu client”.

Amb tot, l’Ajuntament no es resigna i està analitzant si jurídicament hi ha alguna escletxa per impedir que l’acte conclogui amb èxit durant el cap de setmana. A més, l’Ajuntament reforçarà la seguretat i la neteja a l’entorn del pavelló aquests dies. Oficialment hi havia 9.200 entrades a la venda però no ha transcendit quantes s’han venut.

D’altra banda, i per evitar nous casos en el futur, Ajuntament i Club s’han emplaçat a treballar perquè els futurs esdeveniments que es facin al Palau d’Esports es puguin “analitzar” prèviament. “Estem preparant la millora dels mecanismes de control perquè no es repeteixi aquesta situació”, reiteren des del club.