Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Un jutjat de Barcelona avala l’autobús d’HazteOir que el 2017 deia que ‘els nens tenen penis i les nenes vulva’

ACN Barcelona.-El jutjat contenciós-administratiu número 9 de Barcelona ha revocat la sanció de 1.700 euros que la Generalitat havia imposat a l’associació ultraconservadora HazteOir per haver passejat per Catalunya un […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Barcelona.-El jutjat contenciós-administratiu número 9 de Barcelona ha revocat la sanció de 1.700 euros que la Generalitat havia imposat a l’associació ultraconservadora HazteOir per haver passejat per Catalunya un autobús amb missatges contraris a la transsexualitat. L’autobús va entrar a Catalunya i va ser aturat pels Mossos d’Esquadra el 17 de març del 2017. Duia el lema ‘Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Ho diu la biologia. Respecte per tothom, no al bullying’, que, segons la Generalitat vulnera la llei 11/2014 contra la LGTBI-fòbia per “portar a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones per causa de la seva identitat o expressió de gènere”. La Generalitat creu que el missatge vol negar el fet que hi ha persones amb penis que són nenes o dones, perquè se senten així, o persones amb vulva que són nens o homes perquè se senten així.

No obstant, la magistrada creu que l’eslògan tot i que “pot ser desencertar i provocador, i que pot haver-hi gent que no comparteixi el seu contingut”, no conté “expressions que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de cap persona en atenció a la seva sexualitat”. A més, condemna la Generalitat a pagar les costes del procediment fins a un màxim de 100 euros, sentència que no es pot recórrer de forma ordinària.La Generalitat va imposar una multa de 1.7007 euros a l’entitat el 27 de novembre del 2017, en plena intervenció de la Generalitat pel 155, per una infracció lleu. HazteOir va recórrer la sanció, que va ser ratificada per la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies el 7 de juny del 2018, just acabat de conformar el Govern de Quim Torrra. L’entitat reconeix els fets però no els considera sancionables i al·lega una possible qüestió d’inconstitucionalitat i de vulneració del dret a no ser castigat dos cops pel mateix fet.