Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un 86% dels projectes presentats a les beques ‘Premis Barcelona 2020’ són de l’àmbit cultural

ACN Barcelona.-Dels 2.275 projectes presentats a les beques ‘Premis Barcelona 2020’, un 86% pertanyen a l’àmbit de la cultura, segons ha avançat l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). A més, […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-Dels 2.275 projectes presentats a les beques ‘Premis Barcelona 2020’, un 86% pertanyen a l’àmbit de la cultura, segons ha avançat l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). A més, del total de propostes que opten al guardó, un 20% corresponen a les arts escèniques, la tipologia més nombrosa. La segueixen els projectes de creació literària, els d’arts visuals, els projectes híbrids i els de creació audiovisual i musical. Les 225 beques estan dotades amb un pressupost d’1,6 milions d’euros i compten amb ajuts previstos entre 6.000 i 10.000 euros. Amb tot, són una mesura impulsada per l’Ajuntament que s’emmarca en el tercer paquet de mesures per al teixit cultural i científic de Barcelona arran de la crisi sanitària.

Les beques ‘Premis Barcelona 2020’ estan adreçades a creadors, artistes i investigadors que promoguin iniciatives per mantenir el dinamisme i lideratge cultural, científic i educatiu de Barcelona a través de la innovació. A banda dels projectes culturals, un 7% són de l’àmbit de l’educació i el 7% restant correspon a projectes científics. L’ICUB donarà a conèixer els finalistes de la convocatòria abans de l’estiu. L’ICUB recollint una proposta del Consell de la Cultura de la ciutat, va decidir transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020, per tal de reactivar un sector castigat fortament per la crisi sanitària.