Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Sting fa un repàs pels temes més emblemàtics a Cap Roig

ACN Calella de Palafrugell – El festival de Cap Roig (Baix Empordà) ha viscut aquest dilluns una de les nits més esperades de l’edició d’enguany amb el concert d’Sting. El […]

Agències 09/08/2022

ACN Calella de Palafrugell – El festival de Cap Roig (Baix Empordà) ha viscut aquest dilluns una de les nits més esperades de l’edició d’enguany amb el concert d’Sting. El cantant de The Police ha visitat els jardins de Calella de Palafrugell per reviure alguns dels seus temes més mítics com ara ‘Everybreath You Take’, ‘Roxanne’ o ‘Message In A Bottle’. El festival havia exhaurit les 2.440 localitats des de principis de juny tot i que els preus per veure el vocalista de The Police oscil·laven entre els 159 i els 266 euros. L’actuació d’Sting a Cap Roig no és la primera en aquest festival perquè el britànic ja va actuar-hi el 2019. Als seus 70 anys, Sting ha ofert un recital d’una hora i mitja i ha demostrat que l’edat no li impedeix seguir dominant els escenaris.

Amb el tema ‘Message In A Bottle’ Sting ha saltat a l’escenari dels jardins de Cap Roig. Ho ha fet entre crits i aplaudiments del públic, que esperava impacient l’inici del concert. Només han calgut tres acords perquè la gent identifiqués el tema i de seguida han cantant conjuntament la lletra d’un dels primers himnes que han marcat la carrera musical del vocalista de The Police.

A continuació ha vingut ‘Englishman in New York’, que ha estat igualment celebrada pels espectadors. Potser és perquè la gent començava a ser conscients de la nit que els esperava: una hora i mitja plena de cançons mítiques, algunes d’elles inscrites a les pàgines de la història de la música més recent. Des del 2021 el britànic celebra una gira titulada ‘My Songs’ i aquest dilluns ha fet parada als jardins botànics.

Amb aquest nom, que no dona gaire marge a la imaginació, ja tenia en alerta el públic que acudia al festival avisant-los que sentirien bona part dels temes més coneguts de l’artista. Els 2.440 espectadors que omplien el pati de butaques han tingut l’oportunitat de repassar-los en directe amb el cantautor i corejar-los conjuntament després d’haver-ho fet en més d’una i de dues ocasions sota la dutxa, en el cotxe o durant una festa.

Però qui sap si és per la intimidació de tenir-lo tant a prop o perquè volien gaudir de la música en directe, que el públic de Cap Roig s’ha anat asseient a les seves butaques, immòbil i paint el moment durant bona part del repertori. Només alguns atrevits s’aixecaven per aplaudir i cantar a la vegada i ‘Every Little Thing She Does Is Magic’, ‘All This Time’ o ‘Rushing Water’.

El britànic fins i tot s’ha atrevit amb una versió en castellà del tema que va treure fa uns anys, ‘For Her Love’, que abans s’ha disculpat per no parlar en català. Per aquesta cançó, l’artista s’ha assegut en un tamboret amb el baix mentre demanava la col·laboració del públic per xiular la tornada.

Amb ‘Brand New Day’, Sting ha recordat que l’acompanyament d’harmònica que hi havia al disc l’havia enregistrat Stevie Wonder. Aquest dilluns a la nit, però, l’ha substituït per un jove de només 17 anys que ha assegurat sentir-se a l’alçada per igualar a Wonder.

<strong>’So Lonely’ activa Cap Roig</strong>

No ha estat amb el tema ‘So Lonely’ que el vocalista de The Police ha aconseguit plenament la complicitat amb el públic. De cap a peus els espectadors l’han cantat i l’han acompanyat en aquesta estrident cançó. Amb ‘So Lonely’ Sting ha mostrat que els seus 70 anys no li pesen per seguir-se menjant els escenaris.

Fent gala dels setze Grammy que porta sota el braç i dels més de 100 milions de còpies de discs venudes, Sting ha encarat el tram final del concert amb l’emblemàtic ‘Every Breath You Take’. La gent, que ha estava aixecada, ha aprofitat per immortalitzar el moment amb els seus mòbils omplint el pati de butaques de pantalles enfocades a l’artista.

Amb els bisos, el vocalista de The Police ha recuperat un altre dels temes més coneguts de la banda: ‘Roxane’. I per finalitzar el repertori el baixista ha avisat que ho faria amb un tema “tranquil i reflexiu”. Un tema que ha enregistrat en solitari, ‘Fragile’. En acabar, el cantant ha agraït l’assistència al públic, que poc a poc anava sortint de les butaques, tot resignant-se al veure que el somni arrencat aquella nit finalitzava. I de tornada al cotxe, més d’un tararejava algunes de les cançons rememorant els records del concert.

Aquesta no és la primera vegada que Sting trepitjava l’escenari de Cap Roig. La última vegada va fer-ho el 2019, i la tercera en els últims cinc anys. Ara, l’artista viatjarà a Londres per seguir la gira i a partir de la tardor viatjarà als Estats Units.