Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Simón diu que el govern espanyol estudia endurir les mesures de confinament per “estabilitzar la corba”

ACN Madrid .-El director del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, assegura que el govern espanyol està “valorant” la possibilitat de modificar les mesures de confinament actuals per garantir […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Madrid .-El director del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, assegura que el govern espanyol està “valorant” la possibilitat de modificar les mesures de confinament actuals per garantir “l’ultima empenta necessària” per “estabilitzar la corba” i “començar a baixar-la”. Durant la seva compareixença i a preguntes dels periodistes, ha dit que l’objectiu no passa només per baixar la corba sinó també per reduir el nombre de transmissions i, sobretot, “garantir que el descens impedeix superar la capacitat nacional de llits de les UCI”. En aquest sentit, ha admès que hi ha comunitats que ja estan “al límit” i que la voluntat és resoldre el problema i evita que la resta “es vegin abocades a la mateixa situació”.

Amb tot, ha dit que hi ha “opcions” i que a hores d’ara es clau garantir que els contactes personals de la gent que ha de treballar mantingui les distàncies de seguretat i eviti els contactes de risc. També ha fet una crida a evitar els que es puguin produir entre els que viuen en un mateix domicili. Per això, ha dit que si una persona té símptomes ha d’intentar aïllar-se i que, si no es possible quedar-se aïllat en una habitació, es mantinguin les distàncies i les mesures d’higiene recomanades.