Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Sarrià de Ter signa un protocol amb el SEPES per promoure el desenvolupament d’habitatge protegit

ACN Sarrià de Ter – L’Ajuntament de Sarrià de Ter signa un protocol amb SEPES, l’entitat pública del sòl que depèn de l’Estat, per estudiar el desenvolupament d’habitatge assequible en […]

Agències 17/02/2023

ACN Sarrià de Ter – L’Ajuntament de Sarrià de Ter signa un protocol amb SEPES, l’entitat pública del sòl que depèn de l’Estat, per estudiar el desenvolupament d’habitatge assequible en sòl públic. El SEPES és titular de 69 finques registrals (42.632 metres quadrats) situades al nucli urbà de Sarrià de Ter, originàriament destinades a l’encreuament de la N-II i el seu enllaç amb l’AP-7, que es troben incloses totalment o parcialment en algun àmbit urbanístic del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) vigent des de 2018.

El protocol recull que l’Ajuntament impulsarà la tramitació, fins a la seva aprovació definitiva, de la modificació puntual del POUM, que inclogui els sòls actualment propietat de SEPES en àmbits de desenvolupament, que permetin a l’entitat tenir la iniciativa urbanística que faciliti la construcció d’habitatges subjectes a algun règim de protecció, sense perjudici que es puguin destinar, fins i tot totalment, al lloguer assequible o social.

Per la seva banda SEPES, en la mesura que sigui propietari majoritari dels àmbits que es defineixin a la modificació puntual del POUM, impulsarà el desenvolupament dels terrenys, col·laborant amb l’Ajuntament i estudiant la possibilitat de participar en l’execució de les obres d’urbanització.

Sarrià de Ter, a més, està en converses amb la Direcció General de Carreteres, per estudiar les possibilitats del traspàs a l’Ajuntament de la titularitat de la N-II al seu pas pel terme municipal.

Aquest traspàs possibilitaria la creació d’un espai de centralitat urbana amb l’objectiu de potenciar el teixit social i econòmic del municipi, amb criteris de sostenibilitat.