Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Reclamen a la Generalitat l’adjudicació d’un centenar de places de treballadors socials atorgades el desembre de 2021

ACN Barcelona – El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), davant el malestar i les queixes de les col·legiades afectades, ha fet els requeriments pertinents a Funció Pública […]

Agències 01/07/2022

ACN Barcelona – El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), davant el malestar i les queixes de les col·legiades afectades, ha fet els requeriments pertinents a Funció Pública de la Generalitat reclamant l’adjudicació d’unes places d’oposicions convocades el maig de 2019 i atorgades el desembre de 2021, que afecta a 96 treballadores socials. Es tracta d’una situació “indignant que ve de massa lluny”, al parer del TSCAT, ja que les oposicions que es van convocar el 2019 eren per proveir 173 places de treball social per a la Generalitat. No obstant, des de desembre de 2021 estan pendents d’assignar. Des de 2021 i fins ara no hi ha hagut resposta per aquestes persones que van aconseguir aprovar les oposicions.

El TSCAT, que representa a 6.800 treballadores socials de tot Catalunya, ha arribat a fer tots els requeriments pertinents a Funció Pública de la Generalitat per tal d’aclarir aquesta situació sense obtenir cap resposta clarificadora. L’últim episodi ha estat que la mateixa Generalitat va anunciar el passat 13 de juny, oficial i públicament, que “durant la segona quinzena de juny sortiria aquesta adjudicació”. L’objecte d’aquestes oposicions era estabilitzar les plantilles d’interines de molts anys, per tant, no hi ha cap justificació per aquesta situació.

Aquest divendres, ja 1 de juliol, no hi ha cap novetat. “Les persones que van arribar a estudiar, preparar, aprovar i obtenir per mèrits propis les seves places mitjançant aquest procés d’oposició se senten completament desprotegides”, diu el col·legi en un comunicat. Per això el TSCAT exigeix a la Generalitat “una resposta immediata” per respecte a aquestes persones i a tot el col·lectiu de treballadores socials.