Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Puigneró: “El 5G ha deixat de ser una idea o concepte de futur per convertir-se en una realitat”

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha celebrat aquest dimarts que la Comissió Europea hagi aprovat el projecte del corredor 5G del Mediterrani i ha assegurat que aquesta […]

Agències 16/06/2020

ACN Barcelona.-El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha celebrat aquest dimarts que la Comissió Europea hagi aprovat el projecte del corredor 5G del Mediterrani i ha assegurat que aquesta tecnologia “ha deixat de ser una idea o concepte de futur per convertir-se en una realitat”. En roda de premsa telemàtica, el conseller ha assenyalat que “Catalunya té els ingredients per liderar la nova economia digital” i ha destacat que, segons càlculs de la CE, crearà 2,3 milions de llocs de treball en els propers cinc anys, tot i que no ha precisat quants podrien ser a Catalunya. D’altra banda, ha subratllat el paper que tindrà el 5G en l’automoció i ha afirmat que aquesta tecnologia “posa en ruta” el vehicle autònom i connectat.

Aquest dimarts, la Comissió Europea ha anunciat l’aprovació del projecte del corredor 5G del Mediterrani del 5G entre Figueres i Perpinyà juntament amb dos altres als Països Bàltics i al Benelux. El projecte es posarà en marxa al setembre, amb un cost de 16 milions d’euros –el 75% subvencionat per la CE- i s’allargarà tres anys. Puigneró ha afirmat que amb aquest projecte Catalunya ha fet “un pas de gegant” i que aspira a ser la “capital mundial del 5G” després d’haver-ho estat del mòbil en els darrers anys. “Hem estat la fàbrica d’Espanya i ara hem de ser un dels hubs digitals d’Europa”, ha dit Puigneró, que ha aplaudit la col·laboració entre administracions i empreses, en un consorci liderat per Cellnex i i2CAT.