Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Prop de 200 pensionistes protesten contra les comissions “abusives” i el tancament d’oficines davant del Banc d’Espanya

ACN Barcelona.- Prop de 200 pensionistes s’han concentrat contra les comissions “abusives” lligades a la prestació per jubilació davant la seu del Banc d’Espanya de Barcelona convocats per la Marea […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Barcelona.- Prop de 200 pensionistes s’han concentrat contra les comissions “abusives” lligades a la prestació per jubilació davant la seu del Banc d’Espanya de Barcelona convocats per la Marea Pensionista i la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE). Segons els convocants, les comissions varien des dels 72 euros de Bankia als 240 euros de CaixaBank i el Santander i es cobren “mensualment o trimestralment”. Els bancs s’ofereixen a reduir-les si la pensió arriba a un mínim, es fa servir una targeta de crèdit i o es compren accions del banc. D’altra banda, han denunciat que es veuen perjudicats per la retallada de personal i el tancament d’oficines, ja que els pensionistes estan menys formats en usos digitals.

“Ha arribat el moment de dir prou a aquest maltractament als pensionistes, sobretot als que reben una quantitat menor”, assegura el manifest que s’ha llegit a la concentració. Els organitzadors reclamen al Ministeri d’Economia que posi en marxa “amb la màxima brevetat” un compte bancari especial pensionistes que tingui com a finalitat exclusiva el cobrament de la prestació i que “no comporti cap despesa afegida en forma de comissions o quotes”.”Els pensionistes cobrem a través del banc si o sí, i malgrat això ens cobren comissions. No hauríem de pagar ni un cèntim per cobrar una cosa que ens pertany”, ha dit Conchita Ribera, portaveu de COESPE. Ribera també ha denunciat que aquestes comissions s’incrementen de manera “indiscriminada” i sense tenir en compte que hi ha pensions de 400 o 500 euros.Al Banc d’Espanya, com a regulador del sistema bancari, els concentrats han exigit que “obligui” totes les entitats a informir els usuaris com poden estalviar-se les comissions. A la institució dirigida per Pablo Hernández de Cos també li demanen que promogui un informe que quantifiqui quant s’ha cobrat en comissions a pensionistes amb prestacions que no arriben al salari mínim i les que sí que superen aquest llindar per tal d’establir les condicions del compte especial per pensionistes que proposen.Per últim, reclamen al Banc d’Espanya que forci els bancs a informar sobre l’ús de caixers i instruments digitals. “Tot és telemàtic ara. Com volen que ho facin els majors de 55 anys? No pensen en la gent gran, no tenen gens d’interès en la ciutadania, només volen omplir-se les butxaques”, ha afegit la portaveu de COESPE.Els organitzadors també han convocat mobilitzacions a Badalona, Castelldefels, Mataró, Sabadell, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat i Granollers.