Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Pacheco (CCOO) reivindica els consensos com a “millor eina de construcció democràtica” per tornar a ser “un sol poble”

ACN Barcelona.-El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha reivindicat els “consensos” com a “millor eina de construcció democràtica” per aconseguir que el país “torni a ser un […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha reivindicat els “consensos” com a “millor eina de construcció democràtica” per aconseguir que el país “torni a ser un sol poble”. En l’acte commemoratiu del 50è aniversari de l’Assemblea de Catalunya, aquest dijous a l’Església de Sant Agustí de Barcelona, el líder sindicalista ha reclamat que es lliguin els drets nacionals als socials, i que “l’experiència del passat” serveixi per “interpretar el present”. A l’acte hi han assistit representants polítics i socials, com ara l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president d’ERC, Oriol Junqueras; els diputats Ferran Pedret (PSC) i Carles Riera (CUP), i la diputada Jéssica Albiach (comuns).

Pacheco també ha apuntat que un enemic comú pot “cohesionar” la ciutadania, però que també ho fan els objectius compartits, com ara la democràcia, les llibertats, o les condicions materials d’una societat immersa en desigualtats. És aquí on ha reiterat que els drets socials i els drets nacionals han d’anar “de la mà”.El periodista Antoni Batista ha conduït l’acte commemoratiu, que també ha comptat amb les intervencions de diversos membres fundadors de l’Assemblea de Catalunya a la parròquia del Raval, on l’organisme unitari de l’antifranquisme es va constituir la tardor de 1971.