ACN Lleida – Ocine ha inaugurat aquest dimecres un nou multicinema de deu sales a Lleida, el primer íntegrament “prèmium” a Catalunya. La cadena gironina ha invertit prop de 3 milions d’euros en aquest complex equipat amb projectors làser, tecnologia d’última generació, butaques reclinables i una sala infantil. Ocine Lleida està situat a l’espai que fins a l’estiu del 2015 va ocupar l’empresa Lauren a l’anomenada Illa de l’oci de Cappont, amb la qual cosa la capital del Segrià recupera l’oferta de cinema comercial i els veïns ja no han de desplaçar-se obligatòriament a Alpicat. Amb el nou multicine també es reobre l’aparcament i s’espera que diverses empreses de restauració acabin d’ocupar tots els locals adjacents i permetin revitalitzar la zona.
El president d’Ocine, Jordi Agustí, ha destacat que amb aquesta inauguració corregeixen “l’anomalia” que suposava que Lleida fos l’única capital catalana sense un gran cinema al seu municipi. “Quan s’obre un cinema és una alegria i a les ciutats que no en tenen els falta alguna cosa”, ha destacat.
L’obertura del nou multicine s’ha rebut amb molta expectació de veïns i curiosos que s’han acostat a les noves instal·lacions. “La tecnologia de so que s’hi ofereix no s’ha vist mai a la ciutat i per gaudir-ne calia anar a Barcelona o a Saragossa”, ha destacat Jordi Sánchez. Per la seva banda, Mari Carmen López s’ha mostrat molt il·lusionada amb la reobertura d’un multicine al centre de Lleida perquè, en tancar els Lauren, va deixar d’anar-hi amb la freqüència que ho feia abans. “Era trist haver d’anar a fora”, ha afegit.<br />
<br />
La cadena Ocine és la tercera més important del sector de l’exhibició cinematogràfica a Espanya i la primera de capital estatal. La decoració de les sales lleidatanes té com a eix central els caragols a la llauna, un dels màxims exponents de la gastronomia de la zona. L’empresa presenta un projecte que vol oferir el màxim confort i una experiència completa als espectadors.
<strong>Butaques reclinables i so immersiu d’última generació</strong>
Un dels principals canvis respecte als antics cinemes és que el nou complex passa de les 1.779 butaques a les 732 per guanyar en confort. Així, a les sales s’hi han col·locat butaques més amples, que poden reclinar-se, tenen reposapeus, inclouen ports USB per carregar dispositius electrònics i disposen d’una petita taula. “Són molt còmodes, semblen d’una classe ‘business’ d’avió”, ha explicat un dels primers a provar-les, Antoni Palau.
Pel que fa a la imatge i el so, les deu sales tenen instal·lats projectors làser Christie d’última generació i n’hi ha quatre que disposen de la tecnologia Dolby Atmos, un equipament de so immersiu, amb 64 canals únics.
Ocine Lleida disposa d’una “Sala Kids” amb un espai de jocs i un gran tobogan que ocupa tot el lateral de la sala. Agustí ha explicat que aquí s’hi projectaran pel·lícules de temàtica “més infantil” i que s’hi farà una mitja part “perquè els nens tinguin deu minuts per jugar i després continuï la pel·lícula”. Amb tot, la sala infantil no podrà obrir fins a la setmana que ve per un contratemps en el proveïment de les butaques.
Els preus de les entrades del nou cinema oscil·len entre 6 i els 9 euros, en funció de les franges horàries i els dies de la setmana, segons ha afirmat Agustí. Amb tot, en el cas de les sales equipades amb so Dolby Atmos i de les pel·lícules en 3D cal pagar un suplement. El nou cinema dona feina a 16 persones, disposa d’espai de restauració i d’un servei de venda d’entrades a través de caixers automàtics.
<strong>Lleida recupera un multicine al nucli urbà</strong>
Fins ara a la ciutat només quedava obert Screenbox Lleida a l’Espai Funàtic, de petit format i més enfocat al cinema independent. El multicine més proper està a Alpicat i el gestiona JCA Cinemes, una empresa familiar lleidatana amb una llarga tradició en el sector i que fa uns anys havia administrat el Teatre Principal i els cinemes Rambla, actualment tancats.
El comiat dels cinemes Lauren el juliol del 2015 va reduir dràsticament l’oferta cinematogràfica a la ciutat de Lleida i, de retruc, va acabar abocant al tancament nombrosos establiments de l’Illa de l’oci, sobretot bars i restaurants. Alguns d’ells han continuat funcionant, però el tancament del cinema ha minvat l’afluència a la zona.
Mentre va estar tancat el recinte del multicine va ser objecte de vandalisme i les pantalles, els lavabos i molts seients havien quedat inservibles. Fins i tot s’hi havien registrat ocupacions il·legals. Després de sortir a subhasta, un promotor va adquirir les instal·lacions i Ocine s’encarrega de la seva explotació. La inversió conjunta s’enfila als 5 milions i mig d’euros.
<strong>Troben desenes de cintes al garatge i les donen a la Filmoteca</strong>
El president d’Ocine, Jordi Agustí, ha explicat que al garatge del cinema van trobar-hi desenes de rotlles de pel·lícules antigues de cel·luloide pertanyents a Lauren Films. La distribuïdora feia servir aquest espai com a magatzem, però ningú es va endur el material quan va cessar l’activitat. Per això, els nous gestors de l’espai van contactar amb la Filmoteca de Catalunya i han fet efectiva la donació d’aquest arxiu històric a la institució.
El nou cinema s’ha inaugurat amb un acte al qual han assistit representants institucionals encapçalats per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i altres convidats. Després d’una visita a les sales i uns parlaments, s’hi ha projectat la primera pel·lícula amb la preestrena d'”Al otro barrio”, una comèdia protagonitzada per Quim Gutiérrez i Sara Sálamo.