Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Moviments socials exigeixen “una sortida habitacional” per les persones desallotjades de la Casa Àfrica de Barcelona

ACN Barcelona – Moviments socials han exigit aquest divendres “una sortida habitacional” per la trentena de persones desallotjades de la Casa Àfrica de Barcelona el dimecres passat. Denuncien que el […]

Agències 08/04/2022

ACN Barcelona – Moviments socials han exigit aquest divendres “una sortida habitacional” per la trentena de persones desallotjades de la Casa Àfrica de Barcelona el dimecres passat. Denuncien que el dispositiu policial va ser “violent i desproporcionat”, i carreguen contra les institucions per la “manca de previsió”. Destaquen sobretot l’actitud de l’Escola d’Hoteleria i Turisme (CETT), propietària de la finca, que no va mostrar una voluntat de “diàleg” tot i ser una institució “suposadament educativa” que amaga una “única voluntat de negoci i explotació”. Pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona, en critiquen la seva “desídia” i “deixadesa de funcions” a l’hora de trobar alternatives pel projecte.

A través d’un comunitats, els moviments han demanat un sistema d’acollida que inclogui “totes les persones refugiades”, instant el consistori a “accelerar una solució digna”. També reclamen a la Generalitat “la fi dels dispositius policials desproporcionats destinats a vulnerar els drets més bàsics de les persones” i, finalment, veuen necessari un “posicionament públic” de la Universitat de Barcelona “sobre l’actitud i l’actuació del seu centre adscrit”.