Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Més d’un miler de persones es manifesten contra els atacs al col·lectiu LGTBI a Barcelona

ACN Barcelona.-Centenars de persones marxen aquest dimecres al vespre per Barcelona contra els atacs LGTBI-fòbics dels últims mesos a Catalunya i altres llocs de l’estat espanyol, en una protesta convocada […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-Centenars de persones marxen aquest dimecres al vespre per Barcelona contra els atacs LGTBI-fòbics dels últims mesos a Catalunya i altres llocs de l’estat espanyol, en una protesta convocada pel col·lectiu Fúria Trans Autònoma. Són unes 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), que han sortit de plaça Universitat. Cap a les 10 de la nit, la manifestació encara estava en marxa amb pas pel monument a Colom. Integrants de Fúria Trans han denunciat l’auge dels discursos d’odi i del feixisme, legitimats per partits polítics, i han advertit: “No farem ni un pas enrere. A qui li molesti la nostra ploma, s’haurà d’aguantar”.

Les agressions que s’han denunciat en els darrers dies han portat el col·lectiu Fúria Trans Autònoma a convocar una manifestació a Barcelona i, en una atenció als mitjans de comunicació, han deixat clar que la violència que pateix el col·lectiu és brutal, al marge de les últimes informacions publicades sobre l’atac a Madrid, que apunten que el denunciant ha canviat la versió inicial.”Tenim el mateix dret que qualsevol persona blanca cis a sortir al carrer i arribar segurs i segures a casa”, ha assenyalat una de les activistes convocants, que ha preferit no dir el nom als mitjans de comunicació.Un altre dels integrants de Fúria Trans Autònoma ha demanat educació en la diversitat: “No podem seguir amb el discurs que pegar algú implica una multa. Hem d’entrar en el discurs que no es pot pegar a ningú perquè no és ètic”.Aquest activista ha denunciat les discriminacions que des del seu punt de vista encara pateixen les persones LGTBIQ+ en l’àmbit laboral, social i econòmic, i ha indicat que encara n’hi ha moltes que tenen por de sortir de l’armari. “Volem cremar tots els armaris”, ha afirmat l’integrant de Fúria Trans Autònoma.Máximo, un dels participants a la manifestació, precisament ha afirmat que ell no té por i que vol reivindicar els seus drets. “És necessari que vingui tothom siguin del col·lectiu o no perquè som tots persones”, ha reblat.