Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

Més de 40 entitats vinculades a l’educació reclamen que s’obri un debat real sobre el nou currículum escolar

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Més de 40 entitats i plataformes de la societat civil vinculades a l’educació han llançat un comunicat de rebuig al procés de debat del nou currículum escolar que està promovent la Direcció General de Currículum i Personalització per al curs 2022-23. La Generalitat va fer públic l’esborrany de decret d’ordenació dels ensenyaments bàsics el passat 27 de gener i va donar un termini de set dies per a fer-hi aportacions, ampliat fins el 18 de febrer davant les primeres queixes. Tot i això, les entitats signants troben que és “massa curt” i per això reclamen que estableixi les condicions per tal que es produeixi un procés participatiu “real” amb una ampliació del termini de presentació d’esmenes.

Més enllà del debat sobre el període de consulta, les entitats denuncien que en la nova proposta “no s’incorporen les contribucions de les perspectives més transformadores”, que ja s’estan treballant a molts centres i espais educatius, i que són “imprescindibles” en el context actual”. Per altra banda, volen que se’ls “reconegui com actors educatius de primer ordre”, perquè creuen que el currículum educatiu formal ha de ser més “feminista, descolonial, eco-social i orientat a la promoció de la diversitat, la cultura de pau i la protecció els drets humans” per avançar cap a uns models de vida, de societat i de món més justos, sostenibles i inclusius.

Publicitat

El comunicat ha estat impulsat per Lafede.cat i compta amb les signatures de plataformes com l’aFFaC, Desmilitaritzem l’Educació, Federació De Moviments Renovació Pedagògica, Profes pel Futur o la Xarxa d’Educadores i Educadors per a una Ciutadania Global. També amb els sindicats de CCOO, USTEC-STEs i la CGT. A més, de moviments juvenils d’educació en el lleure com Escoltes Catalans, Esplais Catalans – Esplac i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió