Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Maroto confirma que el govern espanyol posarà “tot l’esforç” perquè es millori la regasificació a la Unió Europea

ACN Madrid – La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha reclamat polítiques comunes europees per poder “millorar les interconnexions” gasístiques de la Unió Europea davant de les amenaces […]

Agències 12/08/2022

ACN Madrid – La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha reclamat polítiques comunes europees per poder “millorar les interconnexions” gasístiques de la Unió Europea davant de les amenaces d’un hivern sense gas rus. “Posarem tot l’esforç perquè es millori la regasificació i que els països afectats en un futur per un tall de gas rus comptin amb la solidaritat dels països més ben preparats”, ha insistit en una entrevista a Antena Tres. Maroto ha defensat que “les solucions han de venir de la unió” dels països europeus, l’endemà que el canceller alemany, Olaf Scholz posés sobre la taula la necessitat de recuperar el projecte de gasoducte entre França i Espanya.

La titular d’Indústria ha assegurat que Espanya fa molt temps que intenta coordinar les polítiques energètiques europees, una negociació que ha resultat en l’adopció de l’excepció ibèrica del mercat elèctric a la Península Ibérica.

D’altra banda, s’ha mostrat preocupada per l’alça de preus al juliol, mes durant el qual l’IPC ha pujat un 10,8% a l’Estat, però ha apuntat que la corba podria començar a baixar a partir del setembre.

La ministra ha assenyalat que la inflació no està afectant les decisions de viatjar i que les perspectives per la tornada de vacances són “molt positives”.