Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’USOC veu la Diada com una “oportunitat” per fixar nous objectius per consolidar la recuperació econòmica i social

ACN Barcelona.-L’USOC veu aquest 11 de setembre com una “oportunitat” per fixar nous objectius de cara a consolidar la recuperació econòmica i social. En un manifest en motiu de la […]

Avatar
Agències 10/09/2021

ACN Barcelona.-L’USOC veu aquest 11 de setembre com una “oportunitat” per fixar nous objectius de cara a consolidar la recuperació econòmica i social. En un manifest en motiu de la Diada, el sindicat ha reclamat al Govern atendre les “greus situacions socials” i aprovar nous drets laborals per lluitar contra la precarietat i millorar els salaris, entre altres. L’entitat també ha demanat un acord de país per definir de manera consensuada les passes a seguir en matèria de “drets nacionals”, després de deu anys de “bucle” i amb quotes d’autogovern “inferiors” a 2010. “Això no ens pot distreure dels necessaris esforços per a la recuperació econòmica i social de Catalunya”, sosté.

“La prioritat és recuperar les vides donant ocupació, millorant els salaris i apujant el salari mínim al 60% de la mitjana salarial del país, així com invertir en educació i en la protecció de la salut”, afegeix el manifest. L’USOC considera la Diada com un moment per “remarcar” la importància de centrar-se a establir les bases per al creixement econòmic i social, “recuperant el país de la pobresa” i fent front a les desigualtats socials aguditzades per la pandèmia. Segons el sindicat, aquest creixement econòmic s’ha de fer tenint en compte els “reptes” que suposa la crisi climàtica.