Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Llop demana al PP “sentit d’Estat” i “maduresa democràtica” per renovar el CGPJ

ACN Madrid.-La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha reclamat aquest dilluns al PP que actuï amb “sentit d’Estat” i “maduresa democràtica” i s’avingui a renovar el Consell General del Poder […]

Avatar
Agències 06/09/2021

ACN Madrid.-La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha reclamat aquest dilluns al PP que actuï amb “sentit d’Estat” i “maduresa democràtica” i s’avingui a renovar el Consell General del Poder Judicial tal com ha reclamat un cop més el president de l’òrgan de govern dels jutges, Carlos Lesmes, durant l’obertura de l’any judicial. En declaracions als mitjans, Llop ha afirmat que la situació és “democràticament insostenible” i ha recordat que “no hi ha politització més gran que bloquejar” els òrgans constitucionals. Segons la ministra, el PP renova el CGPJ quan està al poder i el bloqueja quan passa a l’oposició. Ha recordat que el model vigent ha estat avalat pel Tribunal Constitucional.

Pocs minuts després ha respost el secretari de Justícia del PP, Enrique López, que ha afirmat que el PP estarà en disposició de renovar el CGPJ quan el govern espanyol s’avingui a reformar el model perquè els jutges puguin elegir els vocals de l’òrgan de govern de la justícia.