Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’Hospital de Mataró utilitzarà una ‘app’ per controlar el dolor postoperatori en intervencions sense ingrés

ACN Mataró.-La Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) de l’Hospital de Mataró començarà a utilitzar aquest mes de març l’aplicació ‘PostOp at Home’, amb la que els pacients que són […]

Agències 22/02/2021

ACN Mataró.-La Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) de l’Hospital de Mataró començarà a utilitzar aquest mes de març l’aplicació ‘PostOp at Home’, amb la que els pacients que són intervinguts, però que no ingressen i marxen a casa el mateix dia, podran reportar una autoavaluació del dolor que tenen a través del telèfon mòbil. D’aquesta manera, es vol millorar el control postoperatori per part dels professionals, el patiment del pacient i el risc de complicacions. Les tres primeres intervencions de les que es farà seguiment amb l’app’ seran les colecistectomies, les operacions d’hèrnies inguinals i hemorroides. Progressivament, s’anirà ampliant a d’altres cirurgies fins a completar tota l’oferta de cirurgia major ambulatòria de l’hospital.

Abans d’abandonar l’hospital, els pacients operats s’hauran de descarregar l’aplicació i, com a mínim tres cops al dia, s’autoavaluaran el dolor responent un qüestionari. Aquestes dades, que arribaran directament els professionals del Servei d’Anestèsia del centre hospitalari, permetran tenir un millor maneig del control postoperatori. L’aplicació també proporciona la corba de dolor de cada pacient i transfereix la informació a l’equip mèdic en temps real, integrant-la a la història clínica del pacient.